Snakker ut om utroskapsrykter

Ordførerens kone, Nina Hjort, tar bladet fra munnen og snakker ut om ryktene som går om forholdet.

LYKKELIG SAMMEN: Jens Johan Hjort og Nina Hjort like etter valgseieren i 2011.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

 I kveld valgte Nina Hjort (48), kona til Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort (50) å stå fram mot utroskapsryktene som skal ha florert rundt ekteparet. På Facebook skriver Nina Hjort hva hun mener om ryktene som går i en status som også har blitt delt av Jens Johan Hjort.

- I løpet av det siste halvåret har våre tre sønner og jeg med jevne mellomrom fått henvendelser om at det spres diverse rykter om Jens og vårt forhold. Ryktene som har tilflytt oss er alt fra dameaffærer i Bodø og Oslo, til å bli tatt på fersken med en rådgiver av securitasvakt på rådhuset. Det er også spredt flere rykter om at Jens har flyttet ut/er kastet ut, og nå bor på The Edge og/eller hos andre damer. Det siste i den store rykteflommen er at Anne Berit Figenschau tok Jens på fersken med en rådgiver, og at Jens derfor var tvunget til å foreslå henne på toppen av Høyres liste. En annen variant er at Jens fremsatte sitt alternative forslag på nominasjonslisten for bevisst å tape avstemmingen, skriver Nina Hjort på sin Facebook-status.

- Jeg har sett Facebook-oppdateringa. Synes det er veldig, veldig leit for Nina og Jens Johan det som beskrives av Nina Hjort. Jeg anser at dette tilhører den private sfære til familien Hjort. Utover det har jeg ingen kommentar, sier tidligere finansbyråd Anne Berit Figenschau til iTromsø.

Etter nominasjonsmøtet i Tromsø Høyre nylig ble det klart at Hjort trekker seg som ordførerkandidat. I etterkant har partiet mistet en tredjedel av velgerne.

- Trist

Nina Hjort er videre i Facebook-statusen tydelig på at rykteflommen har rammet familien på fem hardt.

- Jeg kan ha forståelse for at det er menneskelig å spre slike «saftige» rykter, men jeg har ingen forståelse for at det finnes mennesker som faktisk med viten og vilje setter ut slike rykter.
Jeg synes det er utrolig trist at disse menneskene ikke tenker seg om, og reflekterer over at slike rykter ikke bare rammer «hovedpersonen». Det rammer også alle oss rundt, og da spesielt barna våre og meg.
I utgangspunktet har vi ønsket å tie dette ihjel, men den siste tiden har ryktene eskalert både i styrke og kreativitet. Av hensyn til barna kan jeg ikke lenger forholde meg passiv, skriver hun.

- Ondskap

Derfor oppfordrer hun de som sprer ryktene til å gi lyd fra seg.

- Jeg ber derfor om at de såkalte «sikre kilder» tar direkte kontakt med meg eller min familie personlig, eller i det minste reflekterer over at den ondskap de har satt i gang rammer en hel familie. En familie som ikke har valgt sine roller i dette spillet.
Familien har valgt å definere hjemmet som privat sone, men jeg kan avsløre at Jens bor hjemme, og hele tiden har gjort det, og at vi rent bortsett fra disse ryktene har det fint sammen", avslutter Nina Hjort på sin Facebook-konto.

LES OGSÅ: Omdømme-ekspert mener det er feil å gå ut mot ryktene på Facebook

iTromsø har vært i kontakt med ekteparet som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere, men mener Facebook-statusen står for seg selv. Begge har delt statusen på sine Facebook-sider, der blant annet Jens Johan Hjort har 4.400 venner.

Innlegget

Her er hele innlegget Nina Hjort publiserte på Facebook:

"I løpet av det siste halvåret har våre tre sønner og jeg med jevne mellomrom fått henvendelser om at det spres diverse rykter om Jens og vårt forhold.
Ryktene som har tilflytt oss er alt fra dameaffærer i Bodø og Oslo, til å bli tatt på fersken med en rådgiver av securitasvakt på rådhuset. Det er også spredt flere rykter om at Jens har flyttet ut/er kastet ut, og nå bor på The Edge og/eller hos andre damer.
Det siste i den store rykteflommen er at Anne Berit Figenschau tok Jens på fersken med en rådgiver, og at Jens derfor var tvunget til å foreslå henne på toppen av Høyres liste. En annen variant er at Jens fremsatte sitt alternative forslag på nominasjonslisten for bevisst å tape avstemmingen.
Jeg kan ha forståelse for at det er menneskelig å spre slike «saftige» rykter, men jeg har ingen forståelse for at det finnes mennesker som faktisk med viten og vilje setter ut slike rykter.
Jeg synes det er utrolig trist at disse menneskene ikke tenker seg om, og reflekterer over at slike rykter ikke bare rammer «hovedpersonen». Det rammer også alle oss rundt, og da spesielt barna våre og meg.
I utgangspunktet har vi ønsket å tie dette ihjel, men den siste tiden har ryktene eskalert både i styrke og kreativitet. Av hensyn til barna kan jeg ikke lenger forholde meg passiv.
Jeg ber derfor om at de såkalte «sikre kilder» tar direkte kontakt med meg eller min familie personlig, eller i det minste reflekterer over at den ondskap de har satt i gang rammer en hel familie. En familie som ikke har valgt sine roller i dette spillet.
Familien har valgt å definere hjemmet som privat sone, men jeg kan avsløre at Jens bor hjemme, og hele tiden har gjort det, og at vi rent bortsett fra disse ryktene har det fint sammen."