Ble tildelt pris for 13 års frivillig arbeid

Da de ansatte ved Jobzone leste iTromsøs reportasje om Kristin Fjellheim (56), ble de sikre i sin sak. Hun skulle bli tildelt årets veldedighetspris.

Verdig VINNER: 56 år gamle Kristin Fjellheim (fra venstre) ble stum da hun fikk telefonen om at hun skulle bli tildelt årets veldedighetspris av Jobzone. Her overrekkes diplomet av daglig leder ved Jobzone, Grete Wilsgaard.  Foto: Tom Benjaminsen

Uvurderlig ARBEID: Det var etter at Grete og kollegaene hennes leste om Kristin i iTromsø, at de ville tildele henne prisen.   Foto: Tom Benjaminsen

arbeidsmaur: Om dagen jobber Kristin fire dager i uken på Heracelum, til tross for sykdommen sin.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Lørdag 31. januar skrev iTromsø reportasjen om 56 år gamle Kristin Fjellheim som i 13 år har jobbet som frivillig på Heracleum. For beboerne gjør hun både stort og smått. Alt ifra de hverdagslige ting som å skifte og sy gardinene deres, til å stelle i stand julaften, eller arrangere bussturer for dem. I tillegg til at hun håndterer innleveringer og registreringer av varer til salgsbua på senteret.

– Historien om henne rørte oss veldig, og vi er glad for at vi fikk sett artikkelen. Før vi i det hele tatt fikk vite om Kristins arbeid, hadde ingen kommet med forslag til hvem som fortjente prisen. Vi føler nå vi deler ut prisen til en verdig person, sier daglig leder ved Jobzone Tromsø, Grete Wilsgaard.

Imponerende arbeid

Veldedighetsprisen skal gå til en lokal ildsjel som fortjener en påskjønnelse på 10.000 kroner for sitt frivillige, veldedige arbeid.

– Kristins bidrag til frivillig arbeid er imponerende, sier Wilsgaard.

LES OGSÅ: I front for barns rett

Å dele ut denne prisen skal gi frivilligheten et ansikt hvert år.

– Det fins mange der ute som gjør en viktig jobb helt uselvisk, og det ulønnet. Med denne prisen ønsker vi å skape oppmerksomhet rundt frivillig arbeid.

Ble stum

Kristin husker godt torsdagen da hun ble kontaktet av Jobzone.

– Da jeg fikk høre om at jeg hadde fått prisen ble jeg helt stum. For meg betyr dette anerkjennelse for jobben jeg gjør, og det å bli sett, sier Kristin til iTromsø.

LES OGSÅ: Hildur (61) har skrevet solidaritetsbrev i 40 år

Avdelingsleder ved Heracleum, Birgit Nilsen forteller at det er få som får Kristin målbundet.

– Men det klarte virkelig Jobzone å gjøre. For oss er Kristin uvurderlig, og arbeidet hun gjør er såpass viktig for oss at hadde ikke hun vært til stede, hadde vi kanskje måtte legge ned tilbudet vårt med salgsbua, sier Nilsen.

– Folk må ikke være redd for å melde seg til frivillig arbeid. Det er så klart ikke forventet at man skal gjøre like mye som Kristin, men alle monner drar, sier hun.

Spurte selv

Som iTromsø tidligere har skrevet, var Kristin 40 år da hun fikk påvist muskel- og skjelettsykdommen fibromyalgi, og ble forespeilet et liv i rullestol. Sykehuset og legen ga henne så beskjeden om at hun ikke kunne jobbe, heller være hjemme og ta det med ro.

– Men så blir man jo absolutt ikke noe bedre av det, sier hun.

LES OGSÅ: – Det er tid for å gjøre en god gjerning

– Derfor gikk jeg selv opp til aktivitetssenteret på Heracleum og spurte om de ville ha meg til å jobbe gratis der i noen dager.

Siden det har både de ansatte og beboerne blitt glad i henne. Nå jobber hun fra syv om morgenen til tolv om formiddagen fire dager i uken.

– Jeg smiler, forteller vitser og er glad. Det nytter ikke å være i dårlig humør dersom man skal gjøre andre glade.