Mener barnas skolevei er utrygg

Tobarnsfaren Even Liahjell slår alarm om bekymringsverdige forhold for fotgjengere i Langnesbakken.
nyheter

Til iTromsø sier han at det særlig er manglende fortau og et lyskryss som stadig er ute av drift som skaper risikable situasjoner.

– I hele Langnesbakken er det kun én lysovergang. Denne er stadig ute av drift. I tillegg fins det ikke et eneste fortau i bakken. Noe som er bekymringsverdig, sier Liahjell.

Ikke tilrettelagt for fotgjengere

Liahjell og de andre foreldrene i nabolaget mener det er for dårlig at Langnesbakken er blitt forkjørsvei uten at det er blitt tilrettelagt for fotgjengere og barn.

LES OGSÅ: - Forkjørsveien fungerer

– Det er noe som ikke stemmer når det er forkjørsvei og 50-sone uten at man har et eneste gangfelt i hele bakken. Jeg lurer på hvordan man kan gjøre dette uten å sikre og legge til rette for de myke trafikantene, sier Liahjell.

Og får støtte fra nabo, Torgrim Fuhr.

– Det er helt klart blitt et større problem etter at det ble forkjørsvei. Til og med når lyskrysset er i drift opplever både vi og barna at bilene ikke gidder å stoppe, sier han.

– Klart man blir bekymra

Både Fuhr og Liahjell har barn som daglig må krysse eller gå et stykke langs Langnesbakken. Noe de mener er risikabelt når forholdene er som de er.

LES OGSÅ: Blir provosert over manglende fortau

– Det er klart man blir bekymra. Det går masse skoleunger her hver eneste dag, mine egne inkludert. Statistisk sett kjører folk litt fortere når det er forkjørsvei, og det er bare helt utrolig at man ikke har laget fortau i forkant av å lage forkjørsvei, forteller Liahjell oppgitt.

Stopper ikke

Oda og Ask Fuhr er kun to av mange barn som daglig må ut å gå i Langnesbakken. De har begge merket at bilene kjører fortere og ikke lengre stopper etter at det ble forkjørsvei.

LES OGSÅ: Stille spørsmål ved trafikksikkerheten

– Jeg har opplevd at bilene ikke gidder å vente på at jeg skal gå over veien når det er grønn mann, sier Ask Fuhr.

– En gang kom det noen i veldig stor fart og da måtte jeg stå å vente selv om det var grønn mann, legger Oda Fuhr til.

– Høyt oppe på agendaen

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, forklarer at det skal bygges fortau på strekningen når reguleringsplanen er vedtatt.

– I tillegg har vi inne en søknad om belønningspenger fra staten. Hvis vi får denne pakken, så har vi tatt med et fortau ved Langnesbakken. Dette er noe som står høyt oppe på vår agenda og det er viktig å gå på plass, sier Alvarstein.

Hun kan ikke anslå noe tidspunkt for når et fortau vil står klart.

– Dette er en vei som blir benyttet av mange og det er ikke en ukjent problemstilling. Etter at det ble forkjørsvei på denne strekning, så er det nok flere som har fått øynene opp for gangvei her. Vi har samme problemstilling langs ringveien, sier hun.