– Skummelt å spille på hjemmebane

Tromsøs store sangfugl Dagny Norvoll Sandvik er tilbake. Denne gangen for å holde konsert.

nyheter

Det er fem år siden tromsøjenta Dagny sist opptrådte på en klubbscene i Tromsø. Etter et lengre studioopphold er det endelig duket for et aller så lite comeback i hjembyen.

– Det er skummelt. Jeg er alltid nervøs for å spille i hjembyen min. Det er kanskje ikke slik for andre, men for meg er det det. Men jeg gleder meg veldig og det er virkelig på tide at jeg spiller der igjen, sier Norvoll Sandvik som for tiden er bosatt i London sammen med sin gitarist Richard Cracker.

Sammen med han har hun med seg to musikere i Harry Mead og Chris Gilbertson.

Les også: Dagny skriver som aldri før

Plate på vei

Sammen har de vært i studio for å få på plass nytt materiale som skal ende opp som en EP og/eller et album.

– Vi har jobbet med å få på plass låter til en EP slik at vi kan gi ut noe. Vi jobber også mot et album, men først er fokuset å få ut noen sanger, sier Norvoll Sandvik.

– Jeg er veldig fornøyd med oppholdet. Vi har brukt mye tid og jobbet godt i studio for å finne det rette uttrykket til musikken. På konserten vil publikum få smakebiter fra innspillingene vi nettopp har gjort. Da tror jeg flere vil merke at det er litt annerledes enn i 2010, sier 24-åringen som ofte er innom Tromsø for å besøke familien på Håpet.

Forandret over tid

Siste opptreden i Tromsø var riktignok i forkant av Elton John på Døgnvill Vinter i Skarphallen i 2012, som Dagny omtaler som et av høydepunktene i sin karriere. Denne gangen er det et knippe folk på baren Circa som får høre artisten i skjønn forening med tre engelskmenn førstkommende torsdag.

– Jeg har utviklet meg mye siden den gang. Det er et helt annet lydbilde og i det siste har jeg vært innom forskjellige ting, selv om det fortsatt er snakk om folk/pop. Man kan si at låtene har forandret seg over tid.