Droppet ministerbesøk

Prioriterte Per Parker

Ordfører Jens Johan Hjort valgte å gå i Per «Parker» Andreassens begravelse istedenfor å være med på den høytidelige åpningen av det nye politihuset.

I BEGRAVELSEN: Ordfører Jens Johan Hjort valgte bort å delta i åpningen av det nye politihuset for isteden å gå i begravelsen til Per "Parker" Andreassen.  Foto: CHRISTER PEDERSEN

GIKK NYLIG BORT: Per "Parker" Andreassen ble begravd tirsdag fra Tromsdalen kirke.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

– Jeg regnet med at det var nok «fintfolk» på åpningen, og jeg ser ingen problemer i at varaordføreren representerte kommunen. Det er jeg sikker på at alle er enige i, sier Jens Johan Hjort til iTromsø.

– Jeg tror at min gode venn Ole (B. Sæverud – politimester, red.anm.) har forståelse for at jeg valgte å prioritere begravelsen, sier han.

Vakker seremoni

Han sier at Per Andreassens begravelse var noe han ønsket å delta i.

LES OGSÅ: Per "Parker" Andreassen er død

– Per elsket Tromsø – og Tromsø «elsket» Per Parker tilbake. Han holdt sin mor og søster fremst, men deretter hadde han Tromsø på tredjeplass.

– Det var et gjensidig forhold – noe reaksjonene i etterkant av hans bortgang har vist, sier Hjort.

Ikke offisielt

Han sier videre at han ikke deltok i begravelsen som offisiell representant for kommunen, men som privatperson.

– Jeg satt på en av de bakerste benkene og fulgte seremonien derfra.

Han forteller at han fikk flere gode tilbakemeldinger fra venner og kjente av Per fordi han deltok i begravelsen i en nesten fullsatt Ishavskatedral.

Nesten fullsatt kirke

– Det var langt fra bare «byens løse fugler» som deltok, det var representanter for mange forskjellige miljøer som ønsket å si farvel av ham, sier Hjort.

Dette mener han er et tydelig tegn på at Per «Parker» hadde en naturlig plass i bybildet. Blant annet skal det lages dokumentarfilm om den markante mannen.

Ordføreren stikker samtidig ikke under en stol at forholdet var vanskelig.

– Han betydde noe for byen – på godt OG vondt, sier han.

Sterkt minneord

I etterkant av begravelsen la ordføreren ut et minneord over Per Andreassen der han blant annet skriver;

«Når du er borte står vi fattigere tilbake. Jeg håper at du der du er nå har fått med deg i hvilken grad byen sørger over tapet av nettopp deg. Jeg slutter meg til Leif Otto når han sier at han velger å se det slik at du nå har fått fred.»