Gode tall for hotellnæringen

I januar bodde hele 161.328 på overnattingsbedrifter i landsdelen. Det er en økning på 2.300 overnattinger fra januar i fjor.

Illustrasjonsfoto. 

nyheter

Bare i Tromsø overnattet 80.126 på hotell i januar. Hotellene i landsdelen har hatt en økning i trafikken på fem prosent, imens nasjonalt har økningen vært på seks prosent.

Utenlandske overnattinger

Ikke overraskende er det overnattinger av utenlandske turister som løfter næringen til nye høyder. Antall utenlandske hotellovernattinger har økt med 5 prosent i Nord-Norge, mens resten av landet har sett en økning på totalt 9 prosent. Det opplyser Reiseliv i Nord på side nettsider.

Når det kommer til losjeomsetningen har landsdelen sett en økning på 5 prosent, en betraktelig bedre utvikling enn den resten av landet har opplevd, da Norge som helhet kun har hatt en 2 prosents økning siden i fjor.

LES OGSÅ: Flere anmerkninger på veggedyrtilsyn

Nedgang for campingplassene

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har hatt en nedgang på hele 21 prosent, derimot har Norge totalt sett hatt en økning på 6 prosent.

LES OGSÅ: Her åpner byens ferskeste utested 

Sterkt vinterreisemål

Avdelingsdirektør ved NHO Reiseliv Nord-Norge, Geir Solheim, har følgende å si om tallene:

 – Det er godt å se den store veksten som er i ferie-fritidssegmentet. Den er på hele 25 prosent flere gjestedøgn på hotellene i landsdelen i januar 2015. Tallene viser at Nord-Norge har styrket sin posisjon som vinterreisemål ytterligere, noe som for oss ser veldig gledelig.

LES OGSÅ: Foreslår tilbygg på Amalie hotell