Dette glemmer stressa passasjerer på flyplassen

Kredittkort, briller, mobiltelefoner, vesker, votter og luer blir stadig glemt igjen på flyplassen.

nyheter

I fjor reiste over 43.000 passasjerer fra Tromsø lufthavn Langnes. Daglig er det noen som ikke får med seg alt de hadde med seg inn.

– Vi har funnet både barnevogn og krykker. Det vanligste er at folk glemmer igjen votter, skjerf og lue, sier ansvarshavende Olaf Kvaal for sikkerheten hos Avinor ved Tromsø lufthavn Langnes.

Eiendelene blir plassert på hittegodsavdelingen til Avinor på Langnes. Her blir de oppbevart i en måned, før alt blir kjørt til politiets oppbevaring for hittegods.

– Vi har daglige forespørsler fra passasjer som har glemt igjen noe. Da får de komme inn her og får igjen tingene sine, sier Kvaal.

LES OGSÅ: 40 minutter i kø til sikkerhetskontrollen på flyplassen

Telefonen på båndet

I forrige uke kom en fortvilet mann til Kvaal på flyplassen. Kjæresten hans hadde tidligere på dagen tatt flyet til Oslo og oppdaget at hun hadde mistet telefonen sin. Kvaal og kjæresten lette i avgangshallen, men kunne ikke finne telefonen.

– Litt senere kom en av dem som jobber med bagasje med telefonen. Han hadde funnet den på bagasjebåndet. Hun hadde antakelig lagt telefonen oppå kofferten da hun la den på bagasjebåndet. De ble veldig glade for å få tilbake telefonen, forteller Kvaal.

En annen gang var det en passasjer som glemte igjen håndbagasjen sin ved gaten.

– Han skulle helt til Australia, så vi måtte sende kofferten i posten til han. Det ble en ganske dyr affære for han. Det er ikke billig å sende en koffert i posten helt til andre siden av jorda, sier Kvaal.

LES OGSÅ: Da Reinhold kom til flyplassen fant han ikke flyet sitt

Stressa

Kvaal mistenker at det er stress og dårlig tid som gjør at passasjerene glemmer igjen tingene sine.

– Når man er stressa er det lett å gå fra tingene sine. De som er ute i dårlig tid vil skynde seg og da går det for fort, sier han.

LES OGSÅ: Nå kan du sjekke køen på flyplassen

De som glemmer igjen datamaskiner, mobiltelefoner og kredittkort blir svært glad når de får høre at deres gjenglemte gjenstander er funnet og lagt på hittegodsavdelingen.

– Det som regler slike ting som blir hentet først. Skjerf og votter blir ofte liggende lenger og noen aldri hentet. Jeg tror at de som mister slikt kjøper nytt isteden, sier han.