Vant anbudsrunden om matleveranser til sykehjemmene

Millionkontrakt til ISS

Cateringselskapet ISS skal de neste årene levere all mat til byens sykehjem

sykehjemsmat: Byråd Kristoffer Kanestrøm har inngått avtale med ISS som skal levere mat til byens sykehjem de kommende årene.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det bekrefter byråd for helse, Kristoffer Kanestrøm. Kontrakten innebærer at ISS bygger et nytt sentralkjøkken i Nova-senteret i Tromsdalen på 500 kvadratmeter. Selskapet skal også overta staben som i dag jobber på det kommunale sentralkjøkkenet.

Godt fornøyd

– Vi er godt fornøyd med ISS-avtalen – ikke minst at ingen mister jobben som følge av endringene. Dernest har cateringselskapet gitt kommunen en pris som ikke betyr økte kostnader, understreker Kanestrøm.

Han sier at det kun er detaljer som gjenstår før alt er klart for oppstart 1. september.

Finpusser

– Hovedtrekkene i avtalen er på plass. Opprinnelig skulle ISS starte 1. juli. Men vi er blitt enige om å drøye leveransene ett par måneder.

Kanestrøm er fornøyd med at kommunen har sikret seg en profesjonell aktør i bransjen.

Altfor lite

– Når kommunen har gått til det skritt å sette matleveransene ut på anbud, skyldes det forholdene ved sentralkjøkkenet på Mortensnes. I tillegg til altfor liten kapasitet – blant annet har UNN levert mat til Kroken sykehjem i lang tid – var arealet for lite, arbeidsforholdene for dårlig og utstyret av gammel dato. Det som ISS etablerer i Tromsdalen, vil tilfredsstille dagens krav og vel så det, sier Kristoffer Kanestrøm.

Mest kvalitet

Byråden understreker at kommunen hadde mer fokus på kvalitet enn pris da anbudsgiverne ble vurdert.

– Jeg tror vår nye samarbeidspartner vil etterkomme det kravet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter