Tromsø-bartender til VM

NM i bartending fant sted i Tromsø på lørdag, og fire tromsøværinger gjorde sitt ytterste for å imponere dommerne.
nyheter

Frost-bartenderen Liv Annie Persen gikk av med seieren i NM i bartending lørdag kveld. Persen kan da se fram til å delta i VM i Bulgaria.

- Dette er noe jeg brenner for. Å komme på førsteplass i en slik konkurranse er veldig stort og artig. Det er utrolig gøy å se når man klarer å mestre noe man liker å gjøre, sier en fornøyd Persen.

"Sugarmom"

Det var med sin sparkling cocktail "Sugarmom" hun tok seieren. Med eplelikør, vodka, sukkerlake, presset sitron, og til sist litt prosecco.

- Prikken over i-en var litt kanel på toppen, sier Persen.

For å vinne må du mestre det tekniske, presentasjonen, og hvordan selve drinken smaker, ser ut og lukter.

- Smaken har uten tvil mye å si, sier Persen.

Det er mange år siden sist en nordnorsk bartender kom videre til NM. Og Persen gleder seg stort til å reise sørover til Bulgaria i oktober. Men hvilken drink som da skal på bordet, har hun ikke bestemt seg for.

- Jeg må først vite hvilken sprit og likør de velger ut, før jeg kan bestemme hva jeg lager. Så når utvalget presenteres, må jeg jobbe frem den oppskriften jeg da skal bruke, sier Persen.

- Kundene våre på Frost skal nok få teste ut litt forskjellig før den tid, sier hun.

En annen Tromsø-bartender kan også kose seg med premiering. Britt-Eva Meyer fra The Edge vant i gruppen "Calvados" med sin "Senior".

NM i Tromsø

Det er Norsk bartenderforening som står i bresjen for lørdagens Norgesmesterskap i bartending, som ble avholdt på Scandic Ishavshotell. 

­ - Alle deltagerne har vært gjennom rundene alkoholfritt, calvados og sparkling cocktail, sier seksjonsleder i Norsk bartenderforening, Heidi Jensen til iTromsø.

Fra Tromsø er det fire bartendere som har kvalifisert seg til NM. Disse er Britt-Eva Meyer og Siw Albrigtsen fra The Edge, Liv Annie Persen fra Frost og Daniel Meyer Nilsen fra Bardus.

- Jeg har deltatt på alle de tre første rundene, og i Sparkling cocktail deltok alle bartenderne fra Tromsø, sier Meyer.

- Sparkling cocktail består av musserende vin, en basissprit og en likør, legger hun til.

Og dommerne, de stiller høye krav.

- Først forberedes garnityren til drinken. Mens vi gjør dette skal vi ha en drink talk med dommere som spør oss ut om hva som har inspirert oss til å velge de ulike ingrediensene, og informasjon om produktene vi bruker. Etterpå får vi syv minutter til å lage drinken, og så blir det sendt opp til andre etasje hvor alt ifra tidligere bartendere til servitører og kokker bedømmer dem ut ifra smak, lukt og utseende, sier Meyer.

Hvordan følte du det har gått i de innledende rundene?

- Helt greit, men jeg fant vel ut at det kanskje ikke var et sjakktrekk både å arrangere mesterskapet, for så å delta på så mange runder selv, sier Meyer og ler.