Ny festivalsjef for Arctic Pride

Etter fjorårets suksess styrkes årets arrangement med ny festivalsjef.

NYVALGT: Stein Sebastian Fredriksen er ny festivalsjef for Tromsø Arctic Pride 2015 som skal arrangeres i november.  Foto: Privat

Leder i LLH Tromsø, Ole-Marius Johnsen.  Foto: PRESSE

nyheter

Tromsø Arctic Pride ble arrangert i november 2014 som en festival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Tromsø.

Leder for LLH Troms, Ole Marius Johnsen, forteller at festivalen har fått så positive tilbakemeldinger at de foran årets arrangement har besluttet å styrke festivalen ytterligere.

Sterk kandidat

– Vi satser enda bredere og har nå rekruttert ny festivalsjef, sier Johnsen som selv fungerte som sjef under fjorårets arrangement.

– Da hadde vi aldri arrangert en slik festival før og bestemte oss for å gjøre det internt. I år vil vi at andre utenfra skal få bidra til festivalen, sier lederen for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Troms.

Under forrige ukes styremøte ble Stein Sebastian Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver ved Hålogaland Teater, valgt som festivalens nye sjef av styret i LLH Troms.

– Han var den sterkeste kandidaten og har lang erfaring med å arrangere gjennom jobben. Han vil også kunne bidra til en mediestrategi rundt festivalen, samt gode kontakter festivalen vil dra nytte av. Både jeg og styret er veldig komfortable med at det ble han, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Ny festival i Tromsø

Vil feire mangfoldet

– Jeg gleder meg som en unge og tror dette blir gøy. Jeg ønsker å videreføre arbeidet som ble gjort i forbindelse med festivalen i fjor. Jeg er opptatt av at vi skal feire oss selv og mangfoldet i Tromsø. Dette er en feiring for alle i byen som har lyst til å være med, sier Fredriksen og legger til:

– Det er litt alvor i det også. Jeg ser for meg en kombinasjon av kulturinnslag, fest og debatter, sier den nye festivalsjefen.

Nå skal Fredriksen få på plass et styre som vil jobbe med festivalen fram mot arrangementet.

LES OGSÅ: Ordet "homo" er fortsatt et skjellsord

Favner bredt

Årets festival arrangeres 16.–22. november og vil i år se nærmere på hvordan det er å være skeiv i Tromsø.

– Selv om man har mange lover om likestilling er det ikke alltid så enkelt. Vi ønsker også å bli bedre kjent med situasjonen i Russland og hvordan det er å være homofil i Tromsøs vennskapsby Arkhangelsk, sier Johnsen.

Han legger til at de ønsker å favne så bredt som mulig, men at det er opp til festivalstyret å beslutte hva som er realistisk å gjennomføre.

– Fokuset under festivalen vil på en måte bli todelt. Vi ønsker å utvikle samarbeidet med våre naboer som ikke er så langt unna, men som ikke har det så lett. Det er viktig å rette søkelyset mot det som skjer i Russland og de stygge bruddene på menneskerettigheter man ser der. På den andre siden har vi Tromsø – en by med stor takhøyde, men er det egentlig slik? Kanskje er det et lite bygdedyr her også, avslutter Fredriksen.