Siste seiersdans for Simone

Dansesuksessen «Mannen som stoppet Hurtigruta» får ekstraforestillinger på Hålogaland Teater. Unikt, mener regissøren.

DANSERE: Simone Grøtte (til venstre) sammen med sine dansere Maria K. Landmark, Åsne Storli.Foto: Mariell Amelie  Foto: Mariell Amelie

kultur

For ett år siden gjorde Simone Grøtte moderne dans umåtelig populær i Nord-Norge.

18 bortimot utsolgte forestillinger på Hålogaland Teater, med en påfølgende turne i Troms og Finnmark, ga folk i nord feber for moderne dans.

Les ogå: Viste kortfilm på KSAT

Les også: Gir ut låt fra forestillingen

Publikum med rullator

Suksessfaktoren, mener regissøren, er tematikken hun kombinerer dansen sin med.

– Det tyder på at forestillingen appellerer til veldig mange. Vi ser at det kommer alt fra unger til eldre på forestillingene. Etter forestillingene har vi ofte opplevd at mange forteller at de aldri har vært på danseforestillinger tidligere. Noen ble faktisk skippet inn med rullator, sier Grøtte med et smil.

– Det er nok tematikken som gjør det og at vi har en fin fortellertradisjon her nord. Det handler om Johan Kaaven, som jeg tror mange har et forhold til og vil lære litt om, sier kunstneren som med forestillingen har klart å livnære seg selv som danser.

– Det er uforutsigbart og heftig til tider når man har så mange roller som jeg har. Jeg er jo koreograf, danser, produsent og egentlig alt. Men det er befriende og det gir mersmak at jeg får jobbe med nordnorske temaer og får være innenfor de samiske røttene mine, sier Grøtte som opprinnelig er fra Lakselv.

Les også: Les anmeldelsen fra "Mannen som stoppet Hurtigruta"

Les også: Førjulsgave til videre satsing

Nervøs

Forestillingen ble også vist på Black Box i Oslo før jul hvor forestillingen var helt utsolgt. Nå innrømmer danseren at det ikke er helt ufarlig å sette opp forestillingen på nytt.

– Det er ikke vanlig å sette opp ekstraforestillinger på danseforestillinger, så jeg er litt nervøs, sier Grøtte om nå skal på 39 forestillinger på halvannen måned.

Les også: Komponerte musikk til kona forestilling

– Vi skal opptre på den kulturelle skolesekken før vi setter opp ekstraforestillingene på HT. Det blir litt av et kjør, men vi tar det som en kjempeerfaring.

Grøtte jobber hele tiden med nye prosjekter og forestillinger, og erkjenner at det blir vanskelig å toppe suksessforestillingen «Mannen som stoppet Hurtigruta».

– Jeg føler at forestillingen ikke er så kommersiell selv om den har en tematikk som er populær. Jeg håper publikum forbinder navnet mitt med noe de har lyst til å se, sier Grøtte.

Ekstraforestillingene settes opp 27.-30. mai på Hålogaland Teater.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur