Han er den nye iTromsø-sjefen

Stig Jakobsen (47) er mediehusets nye publisher – sjefredaktør og administrerende direktør.

Fredag ble det kunngjort at Stig Jakobsen er ny sjefredaktør i iTromsø.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Jakobsen har 15 års erfaring innen media og kommunikasjon og humanitær hjelp. Han har bakgrunn fra avis, TV, magasin og radio og har vært med å bygge opp magasinforlaget Bonnier Media fra en til 85 ansatte. De siste tre og ett halvt årene har 47-åringen ledet kommunikasjonsbyrået Appaloosa, som i tillegg til PR og kommunikasjon, også lager applikasjoner og sosiale, digitale plattformer for blant andre Microsoft, Egmont Hjemmet Mortensen og Norway Cup.

LES OGSÅ: Kan få ny sjef i dag

Rask tiltredelse

– Jeg ser fram til å starte opp, sier Stig Jakobsen som opprinnelig kommer fra Trollvik utenfor Finnsens. De siste 11 årene har han hatt Oslo som bosted sammen med kona og sine tre barn.

Jakobsen har som mål å være på plass i iTromsø-lokalene på Lanes fra 1. juli – muligens før. I mellomtiden fortsetter Jonny Hansen som avisleder.

Variert bakgrunn

Styreleder i Mediehuset iTromsø AS, Harald H. Rise, trekker fram den svært variert bakgrunnen Jakobsen innehar.

– Han er vant til å takle krevende oppgaver. Det har han blant annet har støtt på som administrerende direktør i Bonnier Media og campmanager i Jembe – Flyktninghjelpens leir med 7.000 flyktninger i Sierra Leone. Sånn sett er vi overbevist om at vi har tatt det rette valget, sier Rise.