Bokdebut med handling fra Tromsø

Monika Steinholm (32) gir ut ungdomsroman med handling satt i Tromsø.

Monika Steinholm gir ut ungdomsromanen "Fuck verden" - en ungdomsbok der handlingen foregår i Tromsø.  Foto: Privat

nyheter

Torsdag 21. mai lanseres ungdomsromanen «Fuck verden» på Jekta. «Fuck verden» er skrevet av Tromsøkvinnen Monika Steinholm (32), og dermed er det naturlig at også handlingen i boka er lagt til Nordens Paris.

– Hele handlingen er satt til Tromsø. Jeg har bodd i denne byen siden jeg var ett år, så jeg er jo veldig kjent i dette miljøet. Dermed var det helt naturlig å legge handlinga hit og ikke til en større by, sier Steinholm.

LES OGSÅ: Tromsø-fotograf vant gjev pris

– Det har tatt ti år

Romanen handler om Gunn som flytter til Tromsø sammen med moren sin, og er Steinholms debutroman.

– Dette er den første boka som er bare min, så det er spennende. Det er en ungdomsbok som handler om vanskelige forhold hjemme og hvordan det er å være litt på sidelinja. Også håper jeg at den skal være litt spennende og morsom. Det er mye som skjer og jeg tror den gir lyst til å lese videre, sier Steinholm.

Og forteller at det har tatt en stund å ferdigstille boka.

– Det har tatt i alle fall ti år å skrive den og boka er skrevet om uendelig mange ganger. Det som er igjen i dag er bare en slektning av det jeg begynte med.

LES OGSÅ: Søker etter «sønnen» til Finn Arve Sørbøe

Lanseringsfest på Jekta

Bokas målgruppe er elever på ungdomsskolen og elever som går første året på videregående skole. 21. mai inviterer dermed Steinholm og Schibsted Forlag til lanseringsfest på Jekta.

– I stedet for å ta lanseringen på en uteplass på kvelden, tar vi det heller på formiddagen på Jekta. Hit blir vi å invitere skoleklasser fra hele byen, og jeg tror dette blir veldig bra. Det er jo ungdom som er målgruppa, også er det gøy å gjøre litt ekstra ut av det, sier Steinholm.

Hun legger til at hun gleder seg stort til lanseringen.

– Jeg er kjempespent, også kan jeg vel innrømme at jeg er litt stolt. Dermed blir det spennende å se hvordan den blir tatt i mot.

Fortsetter å skrive

Steinholm utelukker ikke at hun kommer til å skrive flere ungdomsromaner.

– Jeg skriver alltid og er veldig opptatt av litteratur for barn og unge. Jeg har masse halvferdige greier liggende hjemme, så basert på hvordan dette går får jeg se hva av det jeg velger å plukke opp og gå videre med, sier hun.