Oktoberfesten 2014

Ga rekordoverskudd til Gaza

«Ditt livs eventyr» ble til en livsviktig gave for proteseverkstedet i Gaza.

Gir EN HÅND: Oktoberfest-sjefene Tora Almendingen (til venstre) og Thea Torres gledet seg over å kunne gi sjekken til Proteseverkstedet i Gaza ved Ingrid Evertsen (i midten). Bak er flere av førsteklassingene ved MH-bygget. Foto: Marte Gilstad 

nyheter

Thea Torres og Tora Almendingen, lederne for Oktoberfesten 2014, kunne tirsdag ettermiddag stolt presentere overskuddet etter Oktoberfesten 2014.

– Vi har klart et overskudd på 100.000 kroner, som vi har valgt å gi i veldedighet til proteseverkstedet i Gaza, fortalte Almendingen til et stort antall oppmøtte medstudenter.

LES OGSÅ: Utsolgt med én gang

Stolt over innsatsen

De hadde nemlig invitert hele klassen til overrekkelsen av sjekken.

– Tidligere år har overskuddet gått til andre veldedighetsprosjekter, men en samstemt klasse valgte i år å la overskuddet gå til proteseverkstedet i Gaza, forteller Torres.

Hun er stolt over innsatsen førsteklassingene på medisin- og tannlegestudiene ved UiT – Norges arktiske universitet, har lagt ned.

– Tusen takk for en kjempejobb, alle sammen! Vi har blitt skikkelig godt kjent i løpet av arrangeringen av festen og alle har stilt opp.

Se video fra temaslippet: Slik blir årets Oktoberfest

– Betyr så mye

De engasjerte og ivrige førsteårsstudentene fikk besøk av Ingrid Evertsen, leder i Krafttak for Gaza, som mottok sjekken fra MH-studentene.

– Dette er veldig mye penger og det er helt fantastisk. Tusen takk. At de i Gaza får se at noen utenfor murene og barrikadene tenker på dem, det betyr så utrolig mye, takket hun.

Evertsen startet Krafttak for Gaza i 2008 etter å ha hørt et radioinnslag med Mads Gilbert. Siden den gang har de samlet inn mange penger til Proteseverkstedet i Gaza.

– Det er så håpløst der nede, at mange folk vil hjelpe til. Vi strikker kopptuer og selger, vi har utstillinger og lotterier, og så har vi slike flotte bidragsytere som disse studentene.

SE BILDESERIE: Slik var fjorårets oktoberfest på Universitetet

Slo fjorårets fest

Studentene Thea Torres og Tora Almendingen synes det er en glede å kunne gi pengene til proteseverkstedet.

– Vi kan ikke være der, men vi kan faktisk gi dem en hånd. Vi kan gi dem føtter å reise seg på. Det betyr mye å kunne gi pengene.

De er godt fornøyde med overskuddet, etter festen som fikk temaet «Ditt livs eventyr».

– Vi hadde som mål å slå fjoråret som endte på 60.000 kroner, så vi er veldig fornøyde, sier Almendingen.