Sentrumsbutikk pusser opp

Andresens Vaabenforretning i Tromsø sentrum pusser opp for første gang siden 1984.

  Foto: Julie Andresen

nyheter

Andresens Vaabenforretning feirer i år 145 år i Tromsø sentrum. Det feires med blant annet oppussing av lokalene om har vært uforandra siden 1984.

– Vi kjente at det var tid for en liten forandring, sier Julie Andresen som er daglig leder i butikken som har fått gode tilbakemeldinger om hvordan den ser ut innvendig.

Les også: Designet egen fluefiskestang inspirert av Mack

Effektiv plass

– Folk sier at det er en sjarmerende butikk med sjel. Vi har selvsagt prøvd å ivareta akkurat dette når vi nå har pusset opp, sier Andresen.

Oppussinga er ikke helt ferdig, men i løpet av kort tid vil alt være på plass.

– Vi har omtrent 120 kvadratmeter og det er ganske trangt her inne, men nå har vi fått litt mer effektiv plass med oppussingen.

Les også: Klar for høstjakten

Tror ikke på sentrumsdød

Med dommedagsprofetier om sentrumsdød og at kjøpesentrene overtar, satser den tradisjonsrike butikken likevel tungt inn i fremtiden. Julie Andresen har mange konkurrenter i sentrum, men frykter ingen.

– Sentrumsdøden er bare tull. Vi merker ikke noe av det og lever i beste velgående. Folk sier at sentrumshandelen endrer seg, men vi opplever heller at all handel endrer seg med netthandel. Vi må bare prøve å gjøre så godt vi kan og satse på at det går bra, sier Andersen.