Inviterer til vikingkveld på museet

Både store og små kan få lære seg mer om vikingtiden når Tromsø Museum inviterer til vikingkveld onsdag.

VIKINGER: Barn og unge inviteres til Tromsø Museum for å lære mer om vikinger.  Foto: Adnan Icagic, Tromsø Museum.

Hnefatafl: Dette spillet tror Per Helge Nylund, formidlingskonsulent ved Tromsø museum, blir populært under vikingkvelden.   Foto: Adnan

nyheter

Runer, sølvskatter, fortellinger og leker – vikingtiden skal bli gjort levende onsdag kveld på Tromsø Museum.

Fra klokken halv fire vil barn, unge og voksne kunne komme til vikingavdelingen på museet for å få et innblikk i høyt og lavt som har med den spennende historiske epoken å gjøre.

LES OGSÅ: Unike vikingskatter stilles ut i London

Det vil bli fortellinger og sagn fra vikingenes tidsalder, mat og drikke, spill og leker – samt håndverk og kunst.

- Det er nytt i denne sammenheng at vi lager en familieettermiddag på museet og det er noe vi håper vi kan gjøre flere ganger. Vi har mange flinke studenter her på museet. I morgen stiller de opp og kler seg ut som vikinger, forklarer Per Helge Nylund, formidlingskonsulent ved Tromsø museum.

- Vi legger vekt på aktiviteter for barn og unge denne dagen. Vi lærer blant annet bort runeskrift, flette bånd - noe som er en kunst som går langt tilbake i tid-, og spille Hnefatafl. Dette er et spill som minner litt om sjakk og det tror jeg vil bli veldig populært, legger han til.

Vin & viten

Senere på kvelden – når forhåpentligvis de yngste er gått hjem – vil det nye nummeret av det populærvitenskapelige tidsskriftet Ottar lanseres på arrangementet «Vin & viten: Viktingtid da og nå».

Der vil den nordnorske vikingtiden settes under lupen: Tore Hund, vikinggården på Borg i Lofoten og andre arkeologiske funn.

Det vil bli holdt foredrag av blant andre professor Inger Storli, stipendiat Johan E. Arntsen og museumsdirektør Marit Anne Hauan.

I kafé Rotunden

Vikingkvelden for de yngste vil som sagt foregå i Vikingutstillingen inne på museet, mens arrangementet for de vokste vil foregå i kafé Rotunden.

- Det er mange godbiter og folk kan bare plukke og velge ut hva de vil. De trenger ikke å følge en spesiell løype og de kan møte opp når de vil, sier Nylund.

LES OGSÅ: Med blikk for arkeologiske skatter

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter