Nærmer seg oppstart

I disse dager rekrutterer Helene Falch 13 nye medarbeidere som skal være med på å drive nasjonalt senter for Forbrukerrådets nye satsing i Tromsø. Det skjer i nye lokaler i Mack-kvartalet.

Helene Falch er i gang med å finne medarbeidere til nasjonalt senter for Forbrukerrådets nye satsing i Tromsø.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

– Akkurat nå er vi midt inne i en heftig rekrutteringsprosess der vi holder på å ansette mange nye jurister, sier regiondirektør i Forbrukerrådet, Helene Falch.

I begynnelsen av oktober i fjor ble det klart at Tromsø blir nasjonalt senter for Forbrukerrådets nye satsing, noe som innebærer flere nye arbeidsplasser. Mens klagesaker hittil har gått til ti regionkontor rundt omkring i Norge, vil alle klager på de nye områdene i fremtiden gå til kontoret i Tromsø.

LES OGSÅ: Falch advarer mot gratiskonkurranser

I gang 1. juli

Falch kan fortelle at oppstarten for det hele er satt til i sommer.

– Vi har inngått avtale om nye lokaler i Mack-kvartalet i syvende etasje der vi skal være operativ fra 1. juli, selv om vi nok ikke vil være fulltallig fra dag én, forklarer hun.

I første omgang planlegger Forbrukerrådet å ansette 13 personer i nye stillinger.

– Det er snakk om ti jurister som skal jobbe innenfor det aktuelle fagområdet, i tillegg til to juriststillinger som skal være tilknyttet vår juridiske avdeling, men som skal jobbe fra Tromsø med litt mer overordnede arbeidsoppgaver. I tillegg til dette ansetter vi én person som skal jobbe med arkiv, avslører hun.

LES OGSÅ: Så mye mat kaster du i løpet av ett år

Beæret og glad

Regiondirektøren kan fortelle om stor interesse blant mulige kandidater etter at de utlyste stillingene.

– Bare til de ti juriststillingene fikk vi 70 søkere. Totalt er det snakk om en god miks i søknadsmassen av både nyutdannede jurister og folk med kompetanse innen fagområdene, forteller Falch.

Hun ser med stor spenning på det som skal skje.

– Det er snakk om nye områder vi skal megle på, selv om vi har bistått med rådgivning også på disse områdene tidligere. Nå skal vi imidlertid ha et meglingstilbud også på tjenester som blant annet frisør, drosje og flyttetjenester. At denne kompetansen skal samles i Tromsø er jeg både beæret og glad for. Ikke bare fordi det medfører mange nye, spennende arbeidsplasser i byen, men også fordi vi har et sterkt fagmiljø her, både med kompetansen Forbrukerrådet i Tromsø allerede besitter, i tillegg til mulighetene for rekruttering via juridisk fakultet på UiT, sier Falch.