- Helt umulig å bli kvitt sorgen

Tore Skoglund (67) sitter igjen med et stort savn etter at sønnen Jørn-Christian Skoglund døde 8. oktober i fjor.

Tore Skoglund snakker om sorgen etter at sønnen Jørn-Christian Skoglund døde i oktober 2014.  Foto: Trond Sandnes, Folkebladet

nyheter

Jørn-Christian Skoglund var iTromsøs ansvarlige redaktør og administrerende direktør. Han ble bare 41 år gammel. I et intervju med Her og Nå forteller Tore Skoglund om sorgen etter sønnens død.

LES OGSÅ: Redaktørstolen står tom

- Det er jo flere enn meg som sørger. Kona mi, kona til Jørn-Christian og barna deres, broren Per-Carsten og familien hans - alle disse holder meg oppe. Det går likevel i bølgedaler, jeg er helt fullstendig klar over at det er helt umulig å bli kvitt sorgen. Du må bare prøve å lære å takle og leve med den, sier han til Her og Nå.

Les minneordet fra Tore og Helfrid Skoglund til sønnen

Kjempet

Det var i februar 2014 at Jørn-Christian Skoglund fikk beskjeden om at han hadde kreft. Han kjempet med godt mot og var åpen om diagnosen, blant annet via bloggen sin. 8. oktober tapte han kampen.

- Jeg hadde tenkt at jeg skulle vandre lenge før ham. Så tenkte jeg umiddelbart: "Det er jeg som skulle hatt denne sykdommen og ikke du". Det sa jeg til Jørn, og fikk beskjed om å holde kjeft, sier Tore Skoglund til Her og Nå.

Fredag 17. oktober ble han bisatt av prest Kjell Skog i en fullsatt Elverhøy kirke foran familie, nære venner og kolleger.

LES OGSÅ: Jørn-Christian Skoglund bisatt

- Snakker med han

Tore Skoglund forteller videre til Her og Nå at han fra desember til februar i år ikke orket noe. Når han er innom Tromsø besøker han sønnens gravsted på Vangberg gravlund.

- Jeg snakker med han når jeg er på kirkegården. Det er sikkert mange som tror jeg er gæren. På en eller annen måte føler jeg han er der, sier Tore Skoglund til Her og Nå.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter