Snapchat for dummies

Slik blir du proff på snapchat.

Emilie Marie Lauritzen og Julie Bakken Giæver gir deg den ultimate guiden for Snapchat.  Foto: Kent-Einar Myreng

Jentene gir deg en full oversikt over alle symbolene, og tipsene og triksene i appen Snapchat.   Foto: Kent-Einar Myreng

nyheter

Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video som har tatt verden med storm etter at den ble utgitt i 2011. En amerikansk undersøkelse utført av Comscore Media Matrix viser at 45 prosent av brukerne på Snapchat er mellom 18-24 år, mens bare 13 prosent er mellom 35-44 år. Ungdom er eksperter på appen, mens voksne henger litt etter. Her er den ultimale Snapchat-guiden for deg som er nybegynner.


1. Last ned appen og lag deg bruker

Appen kan lastes ned gratis i Appstore og Google Play. Deretter lag deg en bruker og logg inn.

LES OGSÅ: Flauser på sosiale medier


2. Legg til venner


Trykk på spøkelset øverst i midten og på ”Legg til venner”. Du kan legge til fra kontaktlisten din eller ved å skrive brukernavn. Du kan også legge til en venn ved å ha åpent kamera foran vennen din sitt gule spøkelse som bildet viser over.


3. Innstillinger

På innstillinger kan du for eksempel bestemme hvem som kan sende og se dine snapper. Trykker du videre på ”administrerende” kan du ta på flitre og andre effekter.

LES OGSÅ: Slik bruker du de sosiale mediene


4. Ta en snap

For å ta et bilde trykker du på knappen som pilen viser og for å filme holder du den inne. Ønsker du å legge på et filter, vise klokken, temperaturen eller fart drar du til venstre.

For å ta av eller på blitsen trykker du på tegnet øverst til venstre. Vil du bytte til frontkamera trykker du på kamerategnet øverst til høyre.


Tegn på snappen din

For å tegne på snappen din trykker du på blyanttegnet og velger farge. Bruk fingeren din til å tegne, og hvis du tegner feil kan du enkelt trykke angretegnet ved siden av.


Bestem hvor lang snappen skal være

Ved å trykke på klokken i venstre hjørne kan du bestemme hvor lenge dine venner kan se snappen du sender.


Lagre bildet

For å lagre bildet eller videoen du tok før du sender det, trykk på tegnet nederst i midten.


4. Se snaps fra dine venner

For å se snappene du har fått tilsendt, gå til kameraskjermen og trykk på tallet som står nederst til venstre. Dette tallet viser hvor mange uåpnede snaps du har fått. For og se de trykker på navnet og holder den inne.


5. Legg ut bilder på MyStory

Trykk på firkanten med et pluss tegn for å legge til et bilde på MyStory som alle vennene dine kan se. Bildet blir liggende der i 24 timer med mindre du sletter de og du kan legge til så mange bilder og videoer som du ønsker.


6. Live chat

Her kan du skrive meldinger til en av dine venner. For å starte en samtale går du på Snapchat-innboksen din og drar til høyre på personen du ønsker å snakke med. Trykk på den gule knappen for å ta eller sende bilder fra kamerarullen i livechatten.


Når du går bort fra livechatten forsvinner samtalen og bildene. Ønsker du å lagre dette kan du enten ta screenshot eller trykke på samtalen for å lagre. Tar du screenshot får vedkommende et varsel om dette.


Live videochat

Hvis du og vennen din er på chatten samtidig vil kameraknappen bli blå. For å starte en live videochat, må du og vennen din holde fingeren på den blå kameraknappen samtidig.


7. Emojis

Den helt nye oppdateringen på Snapchat gjør slik at om menneskene du deler flest bilder med også deler flest bilder med deg. Emojisene står bak personer på kontaktlisten.


  • Gullhjerte: Dere er begge på hverandres førsteplass på bestevenn listen.   
  • Glis: Dere har en felles bestevenn. Denne personen deler flest bilder med den samme personen du deler flest bilder med.
  • Smilefjes: En av dine bestevenner, som også har deg på sin bestevenn liste.
  • Solbriller: Dere har en felles bestevenn. En av dem som du utveksler flest bilder med er også den denne personen utveksler flest bilder med.
  • Lurt smil: Denne personen har deg som bestevenn, men du gjengjelder det ikke.
  • Brann: Dere er på en ”snapstreak”. Dere har sendt hverandre bilder flere dager på rad. Antall dager vil bli angitt med tall.