Gira på gyros?

Mandag, på Workinntunet, åpner nemlig spisestedet Oscars Kebab & Pizza som baserer seg på nettopp denne retten.

Åpningsklare: Yilmaz Budakci (til venstre) og Ozan Akduman gleder seg til åpningen av deres nye spisested. FOTO: Mia Degerstrøm 

nyheter

Innehaver, Ozan Akduman, kan fortelle at spisestedet tilfører noe nytt til lignende tilbud i byen.

– Vi baserer oss på gresk kebab, også kalt «gyros», og det er skikkelig middelhavssmak av kebaben vi serverer. Akkurat som om du skulle kjøpt den i Hellas eller Tyrkia, sier han.

LES OGSÅ: Åpnet nytt konsept i Tromsø

Ferske råvarer

Akduman forteller at det er ikke bare den greske stilen som skiller spisestedet fra konkurrentene.

– På mange andre steder brukes det frysevarer, kjøttdeig og andre snarveier når det lages kebab. Vi lager alt fra bunnen av og alle våre ingredienser er ferske råvarer. Blant annet samarbeider vi med Mydland som leverer ferskt kjøtt til oss, sier Akduman.

Han begrunner åpningen med et behov for et slikt tilbud i Tromsø.

– Gresk kebab er veldig populært andre steder i landet. Da det ikke finnes et slikt alternativ i Tromsø, så vi et behov for dette, forteller han.

– Kommer alltid tilbake

Dermed har han klokketro på at dette blir å falle i smak hos Tromsøværingene.

– Vi er fra Tyrkia og Hellas og har lang erfaring med å lage denne typen mat. Vi kjenner bransjen og kundene våre kommer alltid tilbake.

Akudman legger til at prosessen fram mot åpningen har vært hektisk.

– Det har gått veldig fort. Det er bare et par måneder siden vi bestemte oss for dette, og nå gleder vi oss veldig til åpningen. Fra mandag av er alle som liker pizza og kebab velkomne hit.