Dobbel dose dansesøstre

Etter stor suksess med danseforestillingene «Søstre» i 2003 og «Søstre 11 år etter» i fjor inviterer søstrene Haugen publikum til å se de etter hverandre.

2003: Søstrene Liv Hanne og Anne Katrine Haugen hadde premiere på danseforestillingen «Søstre» i 2003.  Foto: Haugen Produksjoner

nyheter

Danseforestillingene omhandler søsterskap og nær familie i to ulike faser av livet. Mens «Søstre» fra 2003 handlet om barndom, tidlig voksen og det å bli mor for første gang, tar «Søstre 11 år etter» opp tema om det å stå midt i lovet og møtet med døden gjennom å miste sin mor.

LES MER:  De danser om aldring og død

Fra fødsel til død

Det er i forbindelse med at de setter opp «Søstre 11 år etter» på nytt på Hålogaland Teater at de nå gjør det mulig å se begge forestillingene rett etter hverandre. Det skjer lørdag ettermiddag og kveld.

– Det er med skrekkblandet fryd vi gjør dette siden det er lenge siden vi spilte den første forestillingen, men det gjør det også litt spennende. Vi mener begge forestillingene er relevante og har mye i seg folk kan relatere seg til, fra fødsel til død, sier Liv Hanne Haugen (47).

LES MER: Klar for premiere på Hålogaland Teater

Etter premièren på «Søstre 11 år etter» på Dansens Hus i Oslo i april 2014, spilte de på HT i mai i fjor og i flere andre byer. Nå kan den oppleves på nytt på HT fredag, lørdag, mandag og tirsdag.

LES MER: – Å lage forestilling er som en fødsel

Unik mulighet

– Mange fikk ikke sett den sist gang, og så blir det ønskereprise for andre. Det blir en unik sjanse å vise begge forestillingene. De fikk gode anmeldelser og passer for hele familien, sier Anne Katrine Haugen (48).

Søstrene Haugen kaller forestillingene for en feiring av både livet og døden. Skulle det bli utsolgt lørdag kan det bli aktuelt å sette begge opp igjen på tirsdag.

– Vi håper også folk tar seg tid til å se begge forestillingene. Det blir også servering av snitter og ostekake, legger søster Liv Hanne til.