Den katolske biskopen klager på rakettstøy

Han ble imidlertid ikke bønnhørt.

BRÅK: Berislav Grgic klaget på støy fra Raketten.  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Da Vulkana Drift AS søkte om bruksendring fra kiosk til serveringssted for Raketten, strittet biskop Berislav Grgic ved Den Katolske kirke imot. I forbindelse med kommunens behandling av søknaden leverte nemlig Advokatfirmaet Rekve Pleym, på vegne av Den katolske kirke, en nabomerknad.

I nabovarslet opplyses det at biskop Berislav Grgic, som nærmeste nabo til Løkkekiosken, opplever langt mer bråk etter at kiosken ble et serveringssted. Han klager også på økte mengder søppel på sin eiendom.

LES OGSÅ: Den Katolske krike innrømmer medlemsjuks

Krever støydemping

Med dette som bakgrunn ber derfor biskopen kommunen om ikke å godkjenne søknaden om bruksendring. Dersom søknaden likevel blir godkjent, ber han kommunen om å stille vilkår til tilpasning av driften og at Vulkana Drift AS gjøres ansvarlig for støydemping på kirkens eiendom.

Tas ikke til følge

Til tross for klagen godkjente Byutvikling Vulkana Drift AS' søknad. De viser til sterk politisk vilje i byrådet for bruksendringen og at den er i tråd med planer som gjelder for området. Eventuelle støydempende tiltak blir overlatt til privatrettslig avgjørelse. Hva gjelder økt forsøpling rundt Bispegården, forutsetter kommunen at Vulkana Drift AS forholder seg til regelverket for rydding og renhold rundt Løkkekiosken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter