Åpner dørene igjen

Prelaten er tilbake

Arthur Mack gjenåpner et av Tromsøs mest kjente utesteder gjennom tidene. Til høsten kan du nemlig stikke innom Prelaten igjen.

PRELATEN: Tone og Arthur Mack åpner Prelaten scene og kro til høsten. Foto: Kent-Einar Myreng 

nyheter

MACK-GÅRDEN: Det er i år 40 år siden det legendariske utestedet Prelaten åpnet i Tromsø for første gang. Et utested hvor artister som Cornelis Vreeswijk, Ole Paus og Pussycats har spilt.

Nå åpner Arthur Mack kjelleren igjen for de som enten er glad i kultur, mat og/eller øl.

– Det er en todelt plass hvor vi har en scene vi har kalt Prelaten scene og et utested vi har kalt Prelaten-kroa, sier Arthur Mack som sammen med sin ektefelle Tone har tatt initiativ til å gjenreise det mye omtalte utestedet.

LES OGSÅ: Åpner byens nyeste spisested

Historie på veggene

Og det er akkurat historien Arthur har lyst til å bevare når han nå slipper folk inn til høsten.

– Jeg husker min far samlet på alt av bilder og avisutklipp, til min store forargelse, men nå takker jeg han for det. Jeg tror han hadde likt hva vi har gjort med plassen her, sier Mack som allerede har startet bookingen til høsten.

– Vi ønsker at dette skal bli et godt tilbud til de som driver med kultur i byen. Hvem som helst skal kunne komme hit for å prøve seg. Er det et band kan de selv ta penger for inngang, så står vi for salg av mat og drikke.

LES OGSÅ: Her åpner byens ferskeste utested

Lørdagsgrøt

Uteplassen, som åpner i august, har en kapasitet på totalt 370 personer. Men om en konsert skulle bli helt utsolgt har man mulighet for å få inn noen ekstra personer i salen som i utgangspunktet bare tar 200 publikummere.

– Da kan man åpne lukene som skiller kroen og scenen. Da kan folk henge inn gjennom lukene her, sier Mack og viser.

Ekteparet, som enda har mye igjen å fikse på plassen, har ikke helt bestemt seg for matmenyen helt enda, men en ting ønsker de å få gjennom.

– Vi har lyst til å kunne servere lørdagsgrøt på formiddagen. Det er det ingen i byen som gjør, sier Mack.