Anne Sofie og Susann bestemmer filmene

Med god hjelp fra Hamna skole er Endre Lund Eriksen klar med sin tredje barnefilmfestival.

FESTIVALKLAR: Festivalsjef Endre Lund Eriksen får blant annet hjelp av Susann Nikolaisen (høyre) og Anne Sofie Johansen.  Foto: Kent-Einar Myreng

nyheter

For tredje gang går barnefilmfestivalen «Verdens beste» av stabelen. I år, som i fjor, har festivalsjef og barnebokforfatter Endre Lund Eriksen fått hjelp fra målgruppa til festivalen. Denne gang er det syvendetrinnet ved Hamna skole som står for ansvaret.

Les også: Søker filmsjefer

Valgte ut film

Elevene skal nemlig forme festivalen og få oppgaver som andre festivalarrangører har på andre festivaler.

– De skal blant annet holde innledninger på filmene i salen, en skal få sitte i juryen, noen skal dekorere og noen skal ta billetter, sier festivalsjef Eriksen.

– De vil lære veldig mye selv om hvordan det er å jobbe på festival, mens vi voksne vil lære av dem som er i målgruppa vår.

To, av de totalt 21 elevene som skal være med på å arrangere festivalen, fikk også æren av å presentere en film i programmet for festivalen.

– Klassen fikk være med på å velge om «Antboy 2» skulle være med i programmet, sier Susann Nikolaisen (13) som forteller at klassen aldri var i tvil.

Les også: Full rulle på filmsettet

Sterkt program

– Den var kjempespennende og man ble slukt inn i filmen, forteller Anne Sofie Johansen (13) som nesten ikke kan vente med å sette i gang med festivalarbeidet.

– Det er veldig gøy. Jeg tror kanskje jeg vil være med på markedsføring, sier Anne Sofie.

– Jeg vil ta billetter, for da får jeg se alle filmene, sier Susann.

Og man kan skjønne hvorfor jentene er gira på filmene som i dag ble presentert. I bunken finner man blant annet Oscar-nominerte «Sangen fra havet» og en av Endre Lund Eriksens beste barndomsminner i «Gutten med gullbuksene» som er basert på boken fra 1967.

Les også: Denne filmen åpner festivalen

I tillegg blir det stumfilmkonsert, live-dubbing av film og et gjensyn med «Karate Kid» fra 1984.

– Her kommer det et kampsportteam som skal vise oss noen triks før filmen starter, sier Eriksen.