Marsjerte for lovlig marihuana

Lørdag marsjerte organisasjonen Normal i Tromsøs gater for legalisering av Marihuana.
nyheter

Det var organisasjonen Normal, som står for reform av marihuanalovgivningen, som stod bak lørdagens protest-marsj. Det er tredje gangen at lignende arrangement har vært i Tromsø.

Arild Knutsen, leder i foreningen for human narkotikapolitikk, var en av de som talte under appellen på Stortorget. Han forteller til iTromsø at skadene av å forby marihuana, er mye større enn hva det kunne vært dersom det var lovlig.

- Legalisering av marihuana er viktig fordi vi må innse at folk, og da spesielt ungdom bruker marihuana. Men kjøper man det ulovlig, er det ikke sikkert at det er ekte marihuana man får tak i, men heller den syntetiske versjonen. Disse kan føre til alvorlige bivirkninger slik som schizofreni, sier Knutsen til iTromsø.

Lovlig før

De forteller at før i tiden solgte de marihuana på apoteket.

- Det gjorde de frem til 1964, og på den tiden var ikke bruken av hasj blant ungdom et problem heller. Men nå som det er ulovlig så er ungdommene i en opposisjonell fase og vil ha det det de ikke har lov til å få, sier Knutsen.

- Men vårt første mål er nå å få det inn på Vinmonopolet, legger han til.

Knutsen forteller videre at i USA er marihuana allerede legalisert i fem stater.

- Det selges også blant annet i Nederland, sier han.

- Kurerer kreft

Ikke bare ser organisasjonen Normal på det allmenne perspektivet av marihuana, men også at det kan brukes som legemiddel.

- Det bør jo gå an å forske på det. Blant annet kurerer det kreft, og jeg leste også at en gutt med epilepsianfall ble bedre av å bruke det, sier Knutsen.

Det er ikke bare i Tromsø at det demonstreres i dag. Også lignende marsjtog foregår i resten av landet denne dagen. I Tromsø startet marsjen opp på Strandtorget, og endte med apeller på Stortorget. I underkant av 30 personer hadde møtt opp til demonstrasjonen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter