Lilli Bendriss om Tromsø

– Folk er mer åpne her

Lilli Bendriss, kjent fra blant annet TV-programmet "Åndenes Makt" var i helga på besøk i Tromsø for å holde kurs for kvinner.

BESØKTE TROMSØ: Lilli Bendriss, kjent fra blant annet TV-serien "Åndenes Makt", besøkte Tromsø i helga. Foto: Håkon Steinmo 

DELTOK: Anita Rudi Ellingsen (til venstre) og Synnøve Angell var to av deltakerne på kurset. Foto: Håkon Steinmo 

GJEST: Lilli Bendriss tok med seg Victor Green som gjest på kurset hun holdte for kvinner i Tromsø i helga. Foto: Håkon Steinmo 

nyheter

Bendriss har tidligere vært i Tromsø i forbindelse med Alternativmessen, men forteller at det er flere år siden sist hun holdte kurs her. Hun mener det er noe spesielt med Nord-Norge og menneskene her.

– Når jeg går av flyet her kjenner jeg en annen energi. Her lever folk nærmere naturen, og i nord er det en villere natur hvor mennesker kan gå ut for å søke ensomhet. Det er vanskelig å gjøre i for eksempel Oslo. Jeg merker også at folk er mer åpne her, sier Bendriss til iTromsø.

I TV-programmet "Åndenes Makt" oppsøker de hus mennesker mener det spøker i. Bendriss forteller at hun mange ganger har dratt til Nord-Norge i forbindelse med programmet.

– Det er mange spøkelser i nord, mener hun.

LES OGSÅ: - Jeg har alltid vært feminist

Kvinnekurs

Denne helga var hun i Tromsø for å holde et kurs kalt «Sacred Woman». Omtrent 20 kvinner deltok på kurset.

– Vanligvis holder jeg kurs for både kvinner og menn, men vi følte at vi ville jobbe med dette konseptet. Det handler om å bevisstgjøre kvinner om hvem de er – og det handler ikke om kvinnekamp, men kvinnekraft, sier Bendriss.

Hun forteller at hun opplever Tromsø som en internasjonal by.

– Samtidig er det veldig sterke maskuline krefter her. Kanskje litt for sterke, sier hun og fortsetter:

– Naturen i seg selv er praktfull, og jeg ser på Tromsø som en spennende by. Her tror jeg mange ting i den nye tankeretningen vil åpne seg, sier Bendriss.

Hun tror Tromsø er et spennende fremtidssted.

– Kompetansesenter, utvikling, kunst og kreativitet tror jeg vil blomstre her de neste ti årene, sier hun.

LES OGSÅ: Mener maskuline menn er årsaken til krig

– Modige kvinner

Bendriss omtaler kvinnene som hun har møtt på kurset for sterke og modige kvinner.

– Jeg opplever mye latter. De er veldig frie i sitt språkbruk, og jeg blir i veldig godt humør. De byr på seg selv, sier Lilli Bendriss.

Synnøve Angell og Anita Rudi Ellingsen var to av deltakerne på kurset i helga.

– Da jeg oppdaget kurset tenkte jeg at det var noe jeg måtte delta på. Det er spennende å oppdage evner og egenskaper. Jeg husker jeg ble fascinert av Lilli Bendriss da hun var på TV, sier Angell.

Anita Rudi Ellingsen forteller at hun er nysgjerrig når det kommer til det spirituelle.

– Etter at jeg besøkte fødestedet til faren min for noen år siden har jeg drevet med healing og blodstopping. Jeg er veldig interessert i det spirituelle, og tenkte at dette kurset ville åpne opp litt mer for meg igjen, sier Ellingsen.

LES OGSÅ: Klarsynt tromsøkvinne støtter Märtha Louise

Motstand

Bendriss føler at det åpner seg mer opp for det alternative i Tromsø, men motstand er en selvfølge.

– Man ser en forskjell på ti år tilbake og i dag. Mentaliteten har forandret seg, og "Åndenes Makt" har vært med på å skape en holdningsendring. Det er det samme med Snåsamannen. Når noe blir en suksess blir det en «snakkis», sier Bendriss.

Hun merker at flere i dag ønsker å presentere det alternative.

– Det setter i gang en bevissthetsbølge. Jeg hører ofte at det må være mer mellom himmel og jord. Man kan gjerne være uenig, sier Bendriss.