Presenterer nye jazzprofiler

Tromsø Jazzklubb fortsetter å profilere unge tromsømusikere. Torsdag er det den unge vokalisten Andrea Cathrin Opdal og hennes kvintett som står for tur.

SANGEREN: Andrea Cathrin Opdal er vokalist i kvintetten som spiller på Bardus torsdag. 

nyheter

Det er Bardus som er åsted for denne konserten.

– Bardus ligger rett i løypa for å stoppe opp ei kveldsstund for å lytte til hva som skjer i byen på jazzsida, sier Øystein Blix, daglig leder i jazzklubben.

– Bardus, Tromsø Jazzklubb og musikerne legger opp til å presentere fin musikk, samt muligheten til å kunne slå av en prat med folk man kjenner eller treffe nye folk. Musikken vil være i sentrum, men vi gir rom for det sosiale ved å legge inn pauser mellom settene, fortsetter Blix.

LES OGSÅ: Møte med unge jazztalenter

Gruppa som publikum får møte denne torsdagskvelden, er leda av den unge vokalisten Andrea Cathrin Opdal fra Tromsø. Med seg har hun et knippe studenter fra konservatoriet som ellers spiller i forskjellige konstellasjoner. Alle er dyktige instrumentalister.

Kvintetten består av Andrea Cathrin Opdal, vokal, Henrik Skog, gitar, Alexander Aarøen Pedersen, piano, Joakim Kristiansen, bass, og Christer Jørgensen, trommer.

LES OGSÅ: 11 tromsøfestivaler får hundretusenvis i tilskudd

På programmet har kvintetten satt sine egne jazza versjoner av melodier fra andre sjangrer – samt melodier vi kjenner fra jazzens standardrepertoar.

Og som på alle disse Bardus-arrangementene er det gitt rom for jam på slutten av kvelden. Dermed er det bare å ta med instrument, noter og ellers hva man måtte trenge for å hive seg med i nye samspillkonstellasjoner.

Arrangementet har fri entré.