Slik vil de hjelpe båtflyktningene

Etter å ha sett opprørende reportasjer om båtflyktningene på Middelhavet bestemte fem venninner seg for å hjelpe.

Maria Östensson, Maja Sojtaric, Eliana Lakis, Marit Garfjeld og Carina Uldal arrangerer loppemarked.  

nyheter

16. mai arrangerer venninne Carina Uldal, Marit Garfjeld, Eliana Lakis, Maja Sojtaric og Maria Östensson loppemarked, lotteri og auksjon til inntekt for båtflyktningene på Middelhavet.

- Det begynte med at Carina så reportasjer på Dagsrevyen og i nettaviser om båtflyktningene og ble veldig engasjert og lei seg. Hun lurte på hva hun kunne gjøre med det, og bestemte seg for å ta kontakt med det hun kaller "driftige venninner", forteller Garfjeld.

- Vi troppet sammen et lite møte, og fant ut hva vi skulle gjøre. Loppemarked var ideen det hele startet med, men så begynte vi å ta kontakt med bedriftene i byen, og fant ut at dette hadde potensiale til å bli noe enda større, fortsetter hun.

Donasjoner

Både restauranter, hoteller, andre bedrifter, samt enkeltpersoner har kommet med donasjoner for å være med og hjelpe.

- Vi har fått så mange fantastiske donasjoner at vi nå må arrangere en auksjon! I tillegg skal vi ha et lotteri, forteller Garfjeld.

LES OGSÅ: Sykler Norge på langs for demensforskning

Venninnene har fått låne de gamle lokalene til Kinnarps i Skippergata 1C i anledning loppemarkedet. Der begynte de onsdag å ta imot lopper.

- Det har kommet inn en del allerede, vi har fått både møbler, klær og til og med et surfebrett! Nesten 1000 mennesker har allerde likt Facebook-siden vår "Loppemarked for båtflyktningene i Middelhavet", og responsen viser at veldig mange har lyst til å bidra med både stort og smått, sier Garfjeld.

- Ufattelig situasjon

Hun tror bildene man ser på TV fra Middelhavet sier mye.

- Det er lidelse og nød og en ufattelig situasjon som utspiller seg der nede. Jeg tror at den får folk til å føle seg maktesløse, og når de nå får muligheten til å bidra på en relativt enkel måte, er det mange som griper den.

LES OGSÅ: Minebøssa snart klar for innsats igjen

Pengene som samles inn går videre til Redd Barna, som sørger for at de går uavkortet til hjelpearbeid.

- Dersom man ønsker å bidra er det mest effektive å gå på Facebooksiden vår. Der annonserer vi når vi tar imot lopper, og hva vi trenger hjelp til. Vi kommer blant annet til å trenge frivillige, sier Garfjeld.