Innrømmer seksuelle overgrep

En mannlig barnehageansatt i 30-årene er siktet for å ha forgrepet seg på ett eller flere barn. Han erkjenner straffskyld.

Torsdag ettermiddag ble det holdt fengslingsmøte i Nord-Troms tingrett. Dommerfullmektig Ulrik Sverdrup-Thygeson og politiadvokat Frode Stock (t.h.).  Foto: Terje Mortensen, VG

nyheter

Det fremkommer av en fengslingskjennelse som ble avsagt torsdag ettermiddag.

Den barnehageansatte mannen er siktet for seksuell omgang med barn under 10 år og seksuelt krenkende atferd mot barn under 10 år. Politiet vil ikke gå ut med alderen på fornærmede.

Torsdag ettermiddag ble mannen varetektsfengslet i to uker med med brev- og besøksforbud i Nord-Troms tingrett. Siktede, som selv stilte i retten, begjærte seg selv løslatt da politiets begjæring ble behandlet bak lukkede dører. 

– Å kartlegge omfanget i saken er en del av etterforskningen som nå pågår, så det kan jeg ikke kommentere, sier politiadvokat Frode Stock ved Troms politidistrikt til pressen etter at retten er hevet.

Politiet har beslaglagt teknisk utstyr i saken. Det bekrefter leder for etterforskningsavdelingen Yngve Myrvoll ved Tromsø politistasjon.

– Vi har gjort noen veldig interessante beslag. Det er tekniske ting vi jobber videre med å undersøke, sier Myrvoll til VG.

LES OGSÅ: Barnehageansatt siktet for seksuelle overgrep

Tilbakeholdne

Mannen har jobbet i barnehagen i mange år.

VG får bekreftet fra Tromsø kommune at den aktuelle barnehagen ikke er kommunalt drevet.

– Vi forventer likevel at den aktuelle barnehagen kontakter Tromsø kommune og orienterer om hva de gjør, sier kommunikasjonssjef Pål Jakobsen.

Politiet er forløpig tilbakeholdne med opplysninger.

– Han er siktet for overgrep mot barn i den aktuelle barnehagen. Et viktig tema i etterforskningen er å avdekke om det er snakk om en eller flere fornærmede. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere detaljer i etterforskningen, sier Myrvoll til VG.

Den aktuelle barnehagen ønsker ikke å uttale seg i saken, og henviser til politiet.

Mannen i 30-årene ble pågrepet onsdag.

LES OGSÅ: Barnehageansatt varetektsfengsles i to uker

Flere avhør

– Jeg kan ikke uttale meg om saken på nåværende tidspunkt, heller ikke hvordan min klient stiller seg til siktelsen. Siktede ønsker ikke at vi skal gi informasjon til media i saken, sier siktedes forsvarer, Anja Støback Bjørsvik, til VG.

Forsvareren sier videre at hun ikke kjenner til omstendighetene rundt pågripelsen av den barnehageansatte mannen.

Politiet opplyser at siktede har vært avhørt flere ganger.

Torsdag kveld jobber politiet fortsatt med avhør av berørte parter.

– Vi er i tett dialog med barn og foreldre tilknyttet den aktuelle barnehagen, og tilbyr informasjon om gangen i etterforskningen, sier Myrvoll.