Vil privatisere rådhuskantina

Byrådet vil ikke lenger at kommunen skal ha ansvar for kantina i rådhuset og legger nå ut driften på anbud.

ANBUD: Kaffekoppen til Jonas Stein og de andre ansatte på rådhuset skal i løpet av høsten leveres av private etter at kantinedriften er privatisert. 

ANSATTE: Det er per i dag to faste kommunale stillinger knyttet til kantina – Marit Jenssen (til venstre) og May-Vigdis Dale. 

nyheter

RÅDHUSET: – Det er ikke en prioritert oppgave for kommunen å drive med kantinedrift. Derfor ønsker vi at noen andre overtar, sier byråd for finans, Jonas Stein fra Venstre.

Ifølge ham er vedtaket – som formelt vil bli fattet i torsdagens byrådsmøte – noe byrådet har ønsket lenge.

To fast ansatte

– Det er en av de tingene som vi sa at vi skulle gjennomføre – og nå gjør vi det. Til høsten skal vi ha overført driften, sier han.

LES OGSÅ: Millionkontrakt til ISS

Det er per i dag to fast ansatte i kantina på rådhuset, og etter loven for virksomhetsoverdragelse vil disse kunne kreve at de skal få jobb hos den som får tilbudet om kantinedrift.

– Men vi frykter at vi vil miste pensjonsrettighetene våre. Om vi skal bli med over så må vi få på plass en avtale som sikrer dette, sier May-Vigdis Dale.

Ventet lenge

Dale har jobbet på kantina i rådhuset helt siden den åpnet i 2005, Hennes kollega Marit Jenssen har jobbet til sammen 27 år – først i kantinen på det gamle rådhuset, så på den nye.

Hun sier at de har ventet på dette vedtaket.

LES OGSÅ: Nå får private gi hjemmetjenester

– Vi har hørt om det lenge, men det har blitt utsatt gang på gang. Nå blir det vel på samme måte som på Mortensnes sentralkjøkken, sier hun.

Anbudsrunde i sommer

Hvem som får overta drifta av kantina vil være klart i løpet av høsten. I sommer skal anbudsrunden bli gjennomført, og ifølge Jonas Stein så vil det være en helt åpen runde.

LES OGSÅ: Byrådet holdt anbud på eldremat hemmelig

– Vi ønsker å få anbud fra alle som er interesserte i å drive en kantine midt i sentrum med 400 ansatte pluss gjester knyttet til den. Det burde være svært attraktivt, sier han.

Stiller med lokaler

Den som får tilbudet om å drifte kantinen vil få fri tilgang til lokaler, strøm og renhold. Selve driften vil dog være opp til tilbyderen.

– De må stå for lønna til de ansatte og for innkjøp av varer, sier Stein.

Ikke krav

Stein sier videre at byrådet har en liste med minstekrav til tilbyderne, men at man ikke vil stille spesifikke krav om økte åpningstider, kvalitet eller større mattilbud.

– Det vil være opp til den som får tilbudet, men samtidig så burde det være potensial for den som driver kantinen å utvikle driften, sier han.