Samlet inn over 163.000 kroner

Responsen på helgens loppemarked til inntekt for båtflyktningene i Middelhavet var enorm.

En av loppemarkedets arrangører, Carina Uldal forteller mandag kveld at de foreløpig har samlet inn 163.500 kroner. Foto: Rune Stoltz Bertinussen 

nyheter

I lokalene til gamle Kinnarps i sentrum arrangerte Carina Uldal, Marit Garfjeld, Maja Sojtaric, Eliana Lakis og Maria Östensson loppemarked til inntekt for båtflyktningene i Middelhavet. Antakelig besøkte hundrevis av mennesker loppemarkedet – for inntektene ble høyere enn hva arrangørene hadde forventet.

LES OGSÅ: Mange hundre ville støtte båtflyktningene

Nært målet

Carina Uldal forteller at de hadde satt målet etter hva Redd Barna sendte til hjelpearbeidet i Middelhavet – 175.000 kroner. Hun forteller at de satset høyt, og at de egentlig ikke tenkte at de skulle klare å samle inn så mye.

– Foreløpig ligger vi på 163.500 kroner. Vi har ennå en konto åpen for donasjoner, og vi har heller ikke fått inn alt fra kortautomatene som ble brukt på lørdag, så vi teller ennå, sier Uldal.

Fornøyd

Hun forteller at de er veldig fornøyde.

– Det var fantastisk moro å se all responsen både på loppemarkedet og auksjonen. Det må nok ha vært flere hundre mennesker innom. Ifølge Facebook-arrangementet skulle over 400 personer delta, sier hun.

Snart skal pengene settes over til formålet.

– Krisen i Middelhavet skjer jo nå, så det er ingen vits å holde pengene tilbake lenge, sier Uldal.