Etterlyser turkamerater

Er du friluftsinteressert, men mangler turkamerater? Kanskje kan du finne både morsomme turforslag og gode turvenner gjennom prosjektet «Turkameratene» som starter tirsdag 2. juni.

UT PÅ TUR ... Tine Marie Hagelin i Ishavskysten Friluftsråd inviterer både nye og gamle tromsøværinger på tur for å lære nye turvenner å kjenne. 

nyheter

Det er Ishavskysten Friluftsråd og Tromsø kommune som holder i prosjektet som beskrives som et «lavterskeltilbud for turinteresserte voksne».

- Det er et tilbud for alle. Vi kommer til å ha en fellestur hver annen tirsdag i hele sommer og høst til forskjellige turmål rundt om i kommunen, forteller daglig leder i Friluftsrådet, Tine Marie Hagelin.

LES OGSÅ: Skal bli best på friluftsliv

Rundt Sør-Tromsøya

Første tur er allerede tirsdag 2. juni. klokken 17.30.

– Da skal vi ha en fellestur rundt Sydspissen på Tromsøya. Da skal Tromsø-markasjef Henrik Romsaas vise vei til turmålene i nærheten av Telegrafbukta og Folkeparken. Dessuten vil ordføreren være med på den første turen, sier Hagelin.

Det vil dog ikke bare være enkle turer som runden rundt Sydspissen. Vanskelighetsnivået vil variere og avstanden til målene vil være forskjellige.

LES OGSÅ: Staket i gang friluftsåret

– Vi skal ha noe for enhver, men det skal ikke være en helgetur til Rosta-hytta – det skal være turer som alle kan være med på, sier hun.

Mange tematurer

Og nevner i fleng: historisk vandring på Håkøya, fugletitting, sopptur, enklere toppturer og byvandringer.

– På alle turene legger vi også opp til at vi skal ha bål! Det må være bål på en tur slik at man kan sitte rundt bålet og skravle, sier Hagelin med en latter.

Ideen til Turkameratene fikk Hagelin da hun selv flyttet til Tromsø for noen år siden.

LES OGSÅ: Troms skal bli det fremste friluftsfylket

– Jeg er veldig glad å gå på tur, men jeg manglet noen å gå på tur med. Jeg tenkte at det er veldig mange som har det på samme måte – og som gjerne vil lære å kjenne andre turinteresserte, sier hun.

Fikk støtte fra fylket

Da hun presenterte ideen for folk var tilbakemeldingene unisont positive – og etter å ha søkt (og fått 60.000 kroner) penger fra fylkeskommunen er det satt i gang et pilotprosjekt samarbeid med flere lag og organisasjoner.

– Vi samarbeider med blant andre Turlaget, Soppforeningen, Forsvarsforeningen og Ornitologisk forening – og dersom det blir vellykket vil vi fortsette og kanskje lage et helårstilbud på sikt, sier hun.