Valgt til årets friluftsråd

Ishavskysten Friluftsråd ble torsdag valgt til Årets Friluftsråd 2015.

FORNØYD: Daglig leder for Ishavskysten Friluftsråd, Tine Marie Hagelin, ble overrasket over at de ble kåret til Årets Friluftsråd 2015. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Torsdag var det kåring av Årets Friluftsråd 2015 som deles ut av Friluftsrådenes Landsforbund på sitt styremøte. Totalt var seks nominert til prisen, men det var Ishavskysten Friluftsråd som trakk det lengste strået.

De vant prisen for sitt arbeid «Friluftsliv for alle» som ble startet i 2014, sammen med femten lag og foreninger i Tromsø og Balsfjord kommune. I landsforbundets begrunnelse for tildelingen skriver de at pilotprosjektet ivaretar viktige mål om nærmiljøbasert friluftsliv og tiltaket når bredt ut.

– Kjempestort

– Det kom som en overraskelse, men det er kjempestort og veldig hyggelig. Det var veldig mange andre erfarne friluftsråd som var nominert. Bare det å havne i samme gruppe som dem var stort, sier daglig leder for Ishavskysten Friluftsråd, Tine Marie Hagelin.

Videre forklarer hun at tanken bak prosjektet «Friluftsliv for alle» var nettopp det å skape friluftsglede.

– Vi ønsket å gjøre det lette tilgjengelig for barnefamilier og ikke bare for dem som er medlemmer. Derfor gikk vi sammen med forskjellige lag og foreninger for å gjøre friluftslivstilbudene mer tilgjengelig og tilrettelagt for barnefamilier i en travel hverdag, sier hun.

Takker de frivillige

Fra mai til oktober ble det arrangert totalt 45 aktivitetsdager hvor lavterskel friluftsliv var i fokus. Oppmøtet på hver av disse aktivitetsdagene var på mellom 20 og 90 deltakere. Prisen for kåringen består av et diplom og 10.000 kroner.

– Jeg vil rekke en stor takk til alle frivillige lag og foreninger som har vært med. Uten dem hadde dette kun vært en idé. Det er de som har gjennomført prosjektet. Denne prisen går til alle som har vært med på å utvikle dette, sier hun.