Pangstart for Hildr

Gastrobaren Hildr har blitt svært godt mottatt av Tromsøs befolkning etter åpningen for halvannen måned siden.

Fornøyd GJENG: Fra venstre: Marius Carlehed Jacobsen (30), Toralf Utsi (27), Håkon Artnsen (22), Bjørn Pettersen (29), Marius Graff (20) og Victoria Gaare (22) har fått en god start etter at Hildr åpnet i slutten av april. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen 

nyheter

– Både mottakelsen og tilbakemeldingene har vært gode, så det er godt å være i gang med noe som vi har brukt lang tid på å planlegge, sier Bjørn Pettersen.

God blanding

Sammen med fire andre kompiser åpnet han i slutten av april gastrobaren Hildr i de gamle lokalene til Tante Ingers tehus.

Det har tromsøfolk i høyeste grad fått med seg.

– Kundene våre så langt har vært en god blanding mellom eldre folk og yngre folk, i tillegg til at en del turister også har funnet veien innom Hildr, forklarer han.

Selv om ikke alt har gått på skinner i startfasen, bedyrer Pettersen at de har ting under kontroll

– Det vil alltids være noen barnesykdommer når man starter opp noe nytt, men det har vært mest bak kulissene. Jeg tror i alle fall ikke gjestene har merket noe til dette.

Populært på kvelden

Med egne serveringskonsept både til lunsj, etter arbeidstid og på kvelden, har gjengen i Hildr hatt nok å henge fingrene i.

– Lunsjkonseptet fungerer godt og nå har også tilbudet vårt på ettermiddagstid begynt å ta seg opp. Kveldskonseptet vårt er imidlertid det som har vært desidert mest populært så langt. Det fungerer veldig bra. Vi satser på en kontinuerlig utvikling og oppdaterer derfor også menyen fra tid til annen. Det samme gjelder barmenyen. Blant annet skal vi få inn Graff bryggehus på tapp her i løpet av høsten, forteller han.

Selv om Hildr har fått en god start, ser ikke Pettersen noen grunn til at han og hans kolleger skal hvile på laurbærene.

– Vi tar ikke for gitt at trykket vil holde seg oppe etter at nyhetens interesse har lagt seg. Vi må derfor jobbe hardt i denne fasen for å bli best mulig, noe jeg føler vi har gjort.

LES OGSÅ: Gir skjenkeløyve til nytt utested

Grilling i hagen

Det er imidlertid ikke bare inneservering Hildr satser på. Snart åpner de også uteservering i hagen.

– For tiden jobber vi intenst med å få ferdigstilt uteserveringen til sommeren er i gang for fullt. Her skal vi ha plass til 50–60 personer. Da blir det grilling her ute, lover Pettersen.

LES OGSÅ: Restaurant ønsker lokale kunstnere med på laget