Blodig alvor på roregatta

For 63. året på rad ble det arrangert roregatta i Tromsø. Og det evnet ingen tvil om at dette ble tatt beinseriøst av de deltakende lagene.
nyheter

Tradisjonen tro var det lørdag duket for roregatta i Indre Havn. I år er det 63. året på rad at Tromsø roforening arrangerer den tradisjonelle livbåtkapproingen. På tross av ruskete Tromsøvær hadde mange tatt turen og hele 31 spreke lag stilte til start. For guttene på Troms Kraft sitt førstelag, betyr roregatta blodig alvor.

– Vi trener to ganger i uka for dette og har vært med i masse år. Vi har vunnet tre år på rad nå og dette skal vi selvsagt gjenta. Så vi er blodseriøse, forteller Arnt Olsen, medlem på laget.

LES OGSÅ: – Voksne må bli flinkere til å bruke flytevest

Gikk for gull

Troms Kraft stilte med fire lag til start, og Olsen forteller at roregatta ofte forbindes med dem.

– Når det er snakk om roregatta så er det Troms Kraft som nevnes. Vi stiller med fire lag til start, men det er vi som er førstelaget for å si det sånn, spøker han og har taktikken klar for hvordan de skal ro inn seieren i år også.

– I år er distansen mye kortere, så det vi skal gjøre er å ro som fy fra starten og rett og slett gå for gull.

Tiden ble på 2 minutter og 56 sekunder og laget rodde seg dermed inn på en foreløpig førsteplass.

SE VIDEO: Redder lærerne opp fra havet

Skal vinne festen

Damelaget som stilte for Totalrenovering, «Jailbirds», tok også regattaen på alvor.

– Dette er andre året vi er med og vi rodde oss til en andreplass i fjor. I år håper vi på seier og vi har trent et par ganger i uka i fire uker. Vi skal ro på fra start og deretter øke farten etter hvert, forteller Mona Gjerdrum, lagleder.

– Om vi ikke vinner konkurransen, så skal vi i det minste vinne festen, skyter Mona Sæther inn.

Gjerdrum var ikledd politiuniform, mens resten av laget var kledd i klassiske hvite- og sortstripede fengselsuniformer.

– Totalrenovering kjøpte jo politihuset nylig, og nå har vi sluppet fangene løs, humrer Gjerdrum.

Laget rodde inn til tiden 3 minutter 24 sekunder og 50 tideler.

Andre lag som gjorde en hederlig innsats under regattaen var damelaget «Nonstop tildeling» fra tildelingskontoret, herrelaget fra Totalrenovering og «Team Lunge» fra lungeavdelinga på UNN.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter