Vil stoppe boligbygging

Marie Fangel (V) vil gjøre alt for å motarbeide planene om boligutbygging på Robukta.

TORDNER MOT UTBYGGING: Marie Fangel (V) håper på mange støttespillere i forslaget hun skal fremme om å omregulere Robukta til friområde. På Facebook er det opprettet ei gruppe som heter «Bevar Robuktfjæra». Den har i skrivende stund 279 medlemmer.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det siste planforslaget for grøntområdet på Sydspissen som ble presentert i slutten av april, viser boliger i form av 25 rekkehusenheter. Tidligere har forslaget vist 8 eneboliger og 11 rekkehus.

Marie Fangel (V), gruppeleder og kommunestyrerepresentant, er sterkt imot alle planer om boligutbygging på området.

– Jeg tror aldri dette forslaget vil gå igjennom. Det vil være en katastrofe om det bygges her, sier hun.

For alle

Nå varsler Fangel kamp for å omregulere området, som i dag er næringsområde, til friområde.

– Jeg tror ikke planen kommer opp i kommunestyremøtet før i august, så jeg skal bruke tiden fremover til å snakke med støttespillere og finne de som er enige i meg.

Hun vil bevare området som et friarealet til bruk for alle.

– Dette er et altfor fint grøntområde til at det skal privatiseres. Robukta må forbeholdes allmennheten.

LES OGSÅ: Demonstrerte mot boligbygging

Vil ha flere med

Når planforslaget skal behandles i kommunen, varsler Fangel at hun vil komme med forslag om å omregulere området til friområde.

– Jeg skal jobbe hardt for å bevare dette området. Jeg har allerede snakket med flere og håper å få alle partiene med meg, men jeg vil ikke forskuttere hvem det vil bli.

Med seg i ryggen har hun Jo Aarseth, leder i Sør-Tromsøya bydelsråd. Både Aarseth og Fangel var blant de 50 som demonstrerte mot utbyggingen i forrige uke.

– Det ville ikke vært noe problem om de skulle bygge fire–fem eneboliger godt trukket tilbake fra stien. Men de vil bygge 25 boenheter som er 10 meter høye, da er de 16 meterne de er unna turstien ingenting, sier Aarseth oppgitt.

LES OGSÅ: Her skal det bygges 400-500 nye boliger

Han er glad for at Fangel varsler kamp om området.

– Det verste er at Robukta er en av de aller siste grønne lungene vi har igjen, det er ett av de få områdene hvor man kan nyte fjæra og komme seg litt unna. Nå vil de ta det fra folket for å bygge boliger for dem som har mye penger.