Hjelper bedrifter med å søke penger

Forskningsrådet arrangerte torsdag et møte med næringslivet i Troms for å veilede dem i søkeprosessen for forskningsmidler. Til høsten skal de nemlig bevilge 900 millioner kroner til forskning.

42 representanter for næringslivet i hele fylket var torsdag samlet for å lære seg hvordan de kan søke midler til forskning.   Foto: Ingvild Vik

nyheter

42 representanter fra næringslivet i Troms fylke var torsdag samlet for Forskningsrådets dag for næringslivet.

– Vi ønsker å møte bedrifter som har ideer eller behov for støtte for å gjennomføre forskningsprosjekter, sier Elisabeth Blix Bakkelund, som er ansvarlig for region Troms i Forskningsrådet.

900 millioner til forskning

Hun har arrangert flere samlinger for næringslivet i fylket tidligere, men sier det aldri har vært så stort som i år.

Forskningsrådet gikk tidligere i år ut med at de vil bevilge 900 millioner kroner til forskningsprosjekter over hele landet. Fristen for å søke midler er i oktober. Nå ønsker de at bedriftene skal se at dette kan være en mulighet for dem.

Les også: Sykehus får millionbeløp til borreliose-forskning

– Vi håper på å nå både store og små bedrifter innen alle bransjer og sektorer, sier spesialrådgiver i Forskningsrådet Astrid B. Brenna.

Spennende program

På programmet for dagen står blant annet foredrag om hvordan man skal gå fram når man skal bygge et FOU-prosjekt og om søknadsmaler og -typer, og hvordan disse vurderes. Det blir også mulighet for representantene fra næringslivet å møte rådgiverne for de programmene de søker penger hos.

– Det er av stor verdi at rådgiverne fra de forskjellige programmene tar seg tid til å komme hit i dag, sier Bakkelund.

Les også: UiT med stor klimasatsing

Ikke alle bør søke

Brenna sier at de håper på mange gode søknader:

– Det dukker hele tiden opp nye bedrifter som har gode ideer, og da er det fint at vi kan gi dem mulighet til å realisere prosjektene sine.

Samtidig håper hun at de som har prosjekter som ikke er relevante får vite dette i dag, slik at de slipper å bruke tid på å søke.

Les også: Fra olje til fisk

Brenna mener at også større bedrifter kan ha god nytte av slike møter:

– Det kan være lurt å løfte blikket for å se hva det er hva det er vi skal leve av fremover, og hvilke kunnskaper som trengs for å være i posisjon i et marked – også i fremtiden.