Politianmeldt etter å ha kuttet sperrebom

Skytterne likte dårlig at Per Rein kuttet sperrebommen med vinkelsliper. Nå blir gutten på skauen politianmeldt.
Skytebanen
  • I dag har hagle- og pistolskytterne tilholdssted i dalen – på egne anlegg.
  • Klubbene er tildelt tider for skyting utover sommeren og høsten.
  • Når det foregår, skal området stenges med bommer slik at turgåere ikke går inn i sikkerhetssonen.
  • Gutta på Skauen har hatt en ordning med nøkkel slik at de kan kjøre til og fra sitt anlegg.
  • I sommer har det oppstått en konflikt mellom partene, etter at Per Rein i Gutta på Skauen kuttet over sperrebommen for å åpne området.
  • Tromsø Jeger- og Fiskeforening (TJFF) politianmeldte på det tidspunktet Per Rein for hendelsen.
  • Rein svarte med motanmeldelse mot skytterklubben og byråd Øyvind Hilmarsen.
  • Nå har byrådet besluttet å åpne bommen i helgene, slik at området kan benyttes av de som ønsker det.
nyheter

Leder for leirduebanen, Kurt Kaspersen, var tilfeldigvis i området da Per Rein onsdag kveld tok loven i egne hender. Hendelsen gjør at Tromsø Jeger- og Fiskeforening (TJFF) bringer saken videre til politiet med krav om straff og erstatning.

LES OGSÅ: Skyting i Tromsdalen i to år til

Informert kommunen

- Jeg har også informert kommunen ettersom sperrebommen er deres eiendom. Om de følger oss og politianmelder Per Rein, gjenstår å se, sier Kurt Kaspersen.

Han forteller at foreningen inngikk en avtale med Gutta på Skauen i fjor. Da delte de også ut nøkler til Rein & Co. Men fordi pensjonistene ikke forholdt seg til avtalen, ble nye låser montert.

LES OGSÅ: Kommunen tapte mot skytterlag i retten

Lukket ikke

- Vi opplevde stadig at bommen sto åpen etter at Gutta på Skauen hadde kjørt gjennom. Det ble påpekt uten at noe skjedde. Til slutt måtte vi sette på ny hengelås, sier Kaspersen.

Han understreker at det lå sikkerhetsgrunner bak avgjørelsen.

- Vi skal stenge området med bommer og heise rødt flagg i god tid før skytingen starter. Når vi erfarte at bommen ikke ble lukket og låst av blant andre Per Rein, måtte vi ta affære.

LES OGSÅ: - Kjoselvdalen vil bli støydempet

Klippet flere låser

I kampens hete har begge parter klippet over flere hengelåser og erstattet disse med egne. For to dager siden toppet det hele seg. Da ble kraftigere skyts tatt i bruk.

- Det som skjedde, viser at Per Rein og motstanderne mot vår aktivitet ikke vil følge lover og regler. Vi har fått klar beskjed om hvordan vi skal forholde oss og hva loven krever av tiltak når vi skyter, slår Kaspersen fast.

LES MER: Hasteutredning av ny skytebane

Sikkerhet

- Vi må sette sikkerheten til publikum i høysete. Og når vi har kommunens velsignelse til å operere i dalen til nye lokaliteter foreligger, må også omgivelsene godta det, sier Kaspersen, og fortsetter:

- Onsdagens hendelse gjør at vi leverer en politianmeldelse med krav om å få erstattet utgiftene – det vil si 7.500 kroner, sier Kurt Kaspersen som formoder at også kommunen vil fremsette et krav.

Gleder seg

Per Rein sier i en kommentar at han ser fram til politianmeldelsen:

- Jeg har på ingen måte til hensikt å betale – verken bot eller erstatningskravet. I stedet håper jeg at saken havner i rettssystemet slik at vi kan få domstolens syn på det som skjer i friluftsområdet. Det vi ikke skjønner, er at allmennheten skal utelukkes fra dalen i fem måneder. Skytterne burde åpne bommen når de ikke er aktive. I stedet lar de den være stengt. Det er uholdbart, sier Per Rein.