Snart er det klart for laserspill igjen

På fredag gjenoppstår Darklight i nye lokaler.
nyheter

Da Domus-bygget ble revet til fordel for Kystens Hus i 2013, forsvant Tromsøs siste laserspillarena. Tidligere i vår ble det derimot kjent at det populære konseptet gjenoppstår i nye lokaler på Stakkevollveien. Nå er det snart klart for åpning.

Fredag 3. juli klokken 15 åpner Brynjar Julius Johansen (21) dørene på nye Darklight, med større lokaler og de samme gamle laserspillene.

– Det har vært en lang prosess, men nå gleder vi oss til å åpne. Utstyret er helt nytt, selv om det er samme type som på forrige Darklight. I tillegg har vi to nye bursdagsrom som gjør at vi kan skille arrangementer fra kafeen, forteller han.

Spennstigere arena

Johansen og et knippe venner har det siste året jobbet dag og natt for å ferdigstille de nye lokalene, som måtte omgjøres fra kontorlandskap. Selv om det nå er i rute har det ikke vært helt uten prøvelser.

– Vi ville egentlig åpnet på tirsdag, men så var det et vannrør som begynte å lekke, så et par hundre liter vann rant ut i lokalet. Heldigvis fikk vi berget det meste av utstyret, forteller han.

Dermed begynner det nå å bli klart for åpning. Når han viser iTromsø rundt i den nye arenaen kan han fortelle at den både er større og spennstigere enn den forrige.

– Vi har fokusert mer på å bygge i høyden enn det vi gjorde på den forrige arenaen, forklarer han.

Tar med seg erfaring

Med seg på laget har han fått Thorstein Klingenberg som styreleder i det nye foretaket. Det var Klingenberg som opprinnelig startet Darklight i Domusgården, tilbake i 2001, og driftet det fram til de stengte dørene i 2012.

– Jeg blir nok fast inventar i starten til Brynjar kommer inn i det, deretter har jeg lovet å ha en mer tilbaketrukket rolle, sier Klingenberg.

Han forteller at han bidrar med erfaringer fra sin egen tid som daglig leder, så de slipper å gjøre enkelte feil om igjen.

– Det viktigste å ta med er kanskje alle erfaringene. Da jeg startet forrige Darklight var jeg bare 21, og vi gjorde veldig mange dumme ting i starten, så vi har lært mye, forteller han, uten å ville spesifisere hvilke valg det er snakk om.

Flere bookinger allerede

Når Johansen nå åpner dørene forventer han godt trykk fra begynnelsen av. Han forteller at de allerede har mottatt bookinger fram til slutten av august.

– Vi er klare for trykk og regner med at nå på fredag blir det mange som kommer innom, og så vil det komme flere bookinger etter hvert, sier han, og er klar på at han gleder seg til åpning.