Ny rekord for Musikkfest

Musikkfest i Tromsø opplever et rush av påmeldinger fra artister som vil vise seg fram. I tillegg avslører arrangøren en splitter ny scene som ble klar i dag.

MUSIKK I BYEN: Fjorårets debut på Musikkfest Tromsø gav mersmak for både arrangører og byens musikermiljø. I år er det ny rekord i påmeldinger til gratisarrangementet.   Foto: Pia Engman

GLEDER SEG: Leder Vilde Fjeldheim Wold vil snart avsløre alle scenene som vil finnes under årets Musikkfest 22. august. - Det er en stor variasjon i årets program, sier hun.  Foto: Sigvart Nordhov Fredriksen

BYROMMET SOM SCENE: Musikkfest hadde i fjor åtte ulike scener spredt rundt omkring i byen, blant annet her på Compagniet. I år blir det flere scener, avslører leder Vilde Fjeldheim Wold.   Foto: Helge Matland

nyheter

51 navn er til nå klare for å skape liv og røre i byen under Musikkfest Tromsø, som arrangeres 22. august. Påmeldingsfristen gikk offisielt ut 1. juli, men musikere og artister kan fortsatt melde seg på om de skynder seg.

– Vi holder påmeldingsfristen åpen litt lenger for vi har ennå litt å gå på, men det begynner å haste. Jeg vil anbefale folk som sitter på gjerdet om å melde seg på, sier leder Vilde Fjeldheim Wold.

Avslører ny scene

Musikkfest Tromsø ble arrangert for første gang i fjor med totalt 48 artister, musikere og band som spilte for et entusiastisk gatepublikum. Det ble en så stor suksess at arrangementet nå videreføres.

I år har arrangementet vokst seg større, og festlederen kan også avsløre en ny samarbeidspartner.

– Vi er veldig glade for at Tromsø Kunstforening ønsker å bidra til årets musikkfest. Dermed blir det en ny utendørsscene i parken nedenfor kunstforeningen. Det er en fantastisk beliggenhet, som også gjør at vi strekker oss enda lenger sør i byen, sier Wold.

I år er også Driv og Rådstua med som samarbeidspartnere, der de bidrar med scener til årets musikkfest. Arrangørene vil offentliggjøre alle årets scener snart.

Stor variasjon

Publikum som fikk seg noen musikalske yndlinger i fjor, kan også glede seg over enkelte gjengangere i årets artistliste.

– Vi har noen fra i fjor med oss i år også, men vi har også en del nye navn. I tillegg vil Musikkonservatoriet bidra med ulike innslag der variasjonen er svært stor, alt fra klassisk og rytmisk, til visesang og samisk protestrock for å nevne noe. Det er en langt større variasjon i år enn i fjor, sier hun.

Bidragsvilje

Musikkfest Tromsø har på ett år klart å etablere seg i bevisstheten hos Tromsø-folk. Leder Vilde Fjeldheim Wold sier at det er en fryd å jobbe om dagen da det ikke er noe problem å få folk til å stille opp gratis.

I år har de opplevd at folk selv tar kontakt fordi de ønsker å bidra i et stort musikalsk dugnadsarbeid. Hun oppfordrer også andre aktører om å hive seg med, slik som utesteder og kafeer i sentrum som kan videreføre musikkkonseptet også på kveldstid.

– Det er et annerledes konsept som vi tror appellerer til folk. Vi har fine utendørsscener med korte sceneinnslag der man kommer tett på publikum. Vi har stor tro på at vi kan få dette til å bli en årlig dugnadsfest som samler musikermiljøet i byen. Det hadde vært veldig kult om det også kunne utvikle seg til et kveldsarrangement.