Alenemoren fikk endelig ta med barna på ferie

Eileen Steinnes fikk sammen med sine fire barn låne Kilpis-hytten til Tom Eliassen gratis og fikk dermed endelig dra på ferietur.
nyheter

I slutten av juni skrev iTromsø om Tom Eliassen, som låner ut hytta til barnefamilier som ikke har råd til sommerferie. Det var flere som tok kontakt med Eliassen, og han uttalte i juni at barna skulle prioriteres.

– Det er dessverre ikke plass til alle, men her blir barna prioritert. Vi ønsker å gi barna i familiene en fin opplevelse, sa han.

Eileen Steinnes med familie var en av to som fikk den gode nyheten om at de skulle få låne hytten. De kom hjem på søndag etter en uke full av aktivitet og moro.

– Det har rett og slett vært fantastisk. Vi har gjort noe hver dag og ungene har stått tidlig opp og vært sent i seng, sier Steinnes, som har fire unger på fire, seks, ti og elleve år.

Overlykkelige unger

Steinnes har gått på NAV en stund, og det har vært vanskelig å ta med ungene på tur.

– De ble overlykkelige da jeg fortalte at vi faktisk skulle på ferie i år likevel. De jublet og var så glade, sier Steinnes, som har forespeilet at det ble hjemmeferie også i år.

Hun ble selv også veldig glad da hun fikk beskjeden.

– Jeg så i avisa at det var mange som hadde meldt sin interesse, men jeg tenkte at det kunne ikke skade å prøve seg. Jeg fikk derfor helt sjokk da jeg fikk beskjed på kvelden om at vi bare skulle gjøre oss klare til en uke i Kilpis, sier alenemoren.

Takknemlig

I tillegg til grilling og turer, har de trivdes godt i småbåthavna som ligger til ved hytten.

– Uken har vært helt perfekt. Jeg vet ikke helt når vi sist var på ferie. Foreldrene mine har tatt oss med noen ganger tidligere, men det koster å skulle ha med fem stykker i tillegg til seg selv på tur. Vi har derfor holdt oss til småting som fisketurer, teltturer, besøk og lignende, forteller Steinnes.

Hun ønsker å takke Tom Eliassen og kona.

– Jeg er helt satt ut – hva skal man si når mennesker er så fantastiske og har slike hjerter av gull?, spør en takknemlig Steinnes.

Det har ikke lyktes iTromsø å få tak i Eliassen, men i går kveld postet han et innlegg på sin Facebook-profil der han skriver at han ble veldig rørt over tilbakemeldingen og bildevideoen fra turen fra Steinnes og familien.

- Tenk at så lite betyr så mye for en familie, i tillegg er det godt å se at noe så vanlig som ferie virkelig gjør en forskjell for et barnesinn. For meg og Ranvei bekrefter denne (videoen) at det var helt riktig å stille hytta vår til disposisjon for disse barnan. Vi gleder oss over nye venner i Andersdal og gleder oss til neste barnefamilie som låner hytta ei uke i slutten av juli. Til dokker andre der ute som tenker at å låne ut tomme feriehus til barnefamilier som sliter er det bare å kjøre på. Gleden over barnas lykke er rett og slett ubetalelig!, skriver han.