Dette skal få deg ut i Tromsømarka

100 poster, elleve områder – med prosjektet «100 på Tromsøya» håper Henrik Romsaas at flere skal komme seg ut.

Fra fjorårets skattejakt i "100 på Tromsøya". Foto: privat. 

Fra fjorårets skattejakt i "100 på Tromsøya". Foto: privat. 

Fra fjorårets skattejakt i "100 på Tromsøya". Foto: privat. 

Her er de elleve områdene i årets "100 på Tromsøya". 

nyheter

I 2013 ble prosjektet «100 på Tromsøya – turorientering for alle!» lansert som en del av Tromsømarkaprosjektet. I dag, nesten tre år senere, er tilbudet utvidet og utbedret på flere områder.

– Ti på topp var en kjempesuksess, så dette prosjektet startet vi for å dra ti på topp inn i bymarka. Planen var å ha 50 poster, men så ble vi så grepet av det, så da ble det 100, sier leder for Tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas. Han tror ikke det er noen andre byer som har såpass mange gratisposter plassert utover slik som dette.

LES OGSÅ: Slik utnytter du Tromsømarka best mulig i ferien

Ut av lysløypa

Målet fra Tromsømarkaprosjektets side er å lage spennende aktiviteter som familie, skoler, barnehager og enkeltpersoner kan benytte seg av for å oppleve mer av marka og komme til nye, ukjente steder.

– Mange er godt kjent i lysløypa, men her håper vi på å få folk utenfor også. Det er BUL Tromsø Orientering som setter ut postene, og så kan man hente kart på rådhuset eller laste det ned digitalt, forteller Romsaas.

De 100 postene er fordelt på elleve forskjellige områder, og hvert område skal være mulig å dekke i løpet av en til halvannen times tid. Tar man over 50 poster og registrerer det før 1. desember, er man dessuten med i trekningen av noen gavekort.

– Postene blir likevel stående hele vinteren dette er noe skolene etterspør hvert år. Å ha en unnskyldning for å komme seg ut er noe man trenger ofte, og dette er en fin måte å komme til steder man ikke ville oppsøkt ellers.

LES OGSÅ: Her er kommunes plan for Prestvannet

Skattejakt

Romsaas har selv tatt flere av postene sammen med sine egne barn.

– De synes det er kjempeartig, dette er jo skattejakt, og det er en fin ting å gjøre sammen med familien, sier prosjektlederen, som har registrert at flere familier gjør det til en konkurranse mot hverandre.

– Man trenger ikke kompass og lærer mye om å lese terreng, sier Romsaas, som håper at tilbudet vil slå godt an.