"Æ har lært. Neste gang så kler æ på mæ shortsen inni scooterdressen..."

Narve Janssønn fra Tromsø har fått hele Norge til å knekke sammen i latter.
nyheter

Det som startet som en bortkommen koffert, endte i et Facebook-innlegg som til nå er delt 800 ganger og likt over 5000 ganger.

For å ta starten først: Narve Janssønn skulle på ferie til Spania med familien, hadde pakka badeshortsen og sandalene, og gledet seg til sol og varme. Da han kom fram til Spania, dukket dog ikke kofferten opp. Etter et par dager kom kofferten fram, etter en svipptur innom Oslo, men den hadde fått røff behandling, og var ødelagt.

- Norwegian var veldig flinke til å finne bagasjen, få den levert og følge opp. Det skal de ha! Men kofferten hadde fått hard medfart, forteller Janssønn.

Les også: SAS-fly fikk ikke lande i Tromsø.

Scooterdress

- Jeg tok kontakt med Norwegian på flyplassen først, siden ringte jeg et par dager etterpå, og fikk da beskjed om å sende en epost. Da jeg sendte epost fikk jeg beskjed om at jeg måtte kontakte dem på flyplassen. Jeg ga beskjed om at jeg hadde gjort det, men har ikke fått svar. Da bestemte jeg meg for å "fyre av litt mainnskjit" på Facebook, for å se om jeg fikk respons der, forteller han.

Og det gjorde han med en god porsjon nordnorsk humor.

Slik starter innlegget: "Hei du Norwegian.. æ va å skulle fly mæ en tur til Spania her i sommer. Å da pakka æ jo kofferten med badetrusa å sandalan. Førr æ tenkte at det kanskje var greit å ha med litt lettere klea enn det vi bruke heime i nordnorge på sommarn. Hadde jo vært litt dumt å tusle rundt i 35grader iført snøscooterdressen æ kjøpte snøvintern i 99."

Først hadde Janssønn egentlig bestemt seg for å sende et "sint-innlegg", men ombestemte seg i siste liten.

- Alle skriver så seriøst på siden til Norwegian, men jeg tenkte at det kom ikke noe ut av å skrive en sint mail, og lirte derfor av meg en masse jåss heller. Da jeg våknet i morges glødet telefonen. Jeg fikk litt sjokk - jeg har aldri fått så mye notifications på Facebook før, sier Janssønn, som tror hans evne til overdrivelse, som kommer til syne i innlegget, kan skyldes at han er halvt narvikværing.

Les også: Norwegian snart større enn SAS.

Måser

Kofferten var Janssønns kones, og nå har paret investert i en ny koffert. Allikevel håper de å få det dekket av Norwegian.

"Så om dokker kunne vært så grei å ordna ho mor en ny koffert så kanskje æ hadde fått kommet inn i huset igjen? Æ e djevelsk sulten å man blir rimelig dårlig i magen av å leve på bare måse i 6-7daga!!", skriver han videre i meldingen.

Rundt 400 mennesker har kommentert innlegget.

- Jeg hadde ikke sett for meg denne responsen i det hele tatt. Jeg har ikke rukket å se på kommentarene enda, forteller han.

Les hele innlegget her:

"Hei du Norwegian.. æ va å skulle fly mæ en tur til Spania her i sommer. Å da pakka æ jo kofferten med badetrusa å sandalan. Førr æ tenkte at det kanskje var greit å ha med litt lettere klea enn det vi bruke heime i nordnorge på sommarn. Hadde jo vært litt dumt å tusle rundt i 35grader iført snøscooterdressen æ kjøpte snøvintern i 99. Å når æ pakke ned klea så regne æ no med at dokker klare å sende den kofferten min med samme flye som mæ, kanskje dokker har sånn ultraradarscanner sånn at dokker ser ka som e i kofferten før dok sende han med flyet å at det var derfor dokker sendte han Tel Oslo, fordi dokker så sandalan å badetrusa å tenkte at denna kan han skal Tel frognerbadet! Men æ sku jo ikkje det!! Æ like jo ikkje søringa engang, fordi dem klage straks han ryk under 15grader. Vi hadde en gang 15+grader her i Tromsø. Satan det var en fin sommerdag! Heile Tromsø tok fri fra jobb å dro rett heim å måka sæ ned til plena å tok fram grillen!

Men uansett, æ gikk no der nedi han Spania å så lur ut.. Satan det var varmt! I scooterdressen.... å tru når æ sku bade, e dokker klar over kor mye vann en scooterdress fra 1999 trekk til sæ... skal love dokker at ikkje engang han Elias fra lunvik hadde klart å trekke mæ opp fra bottn av bassenget.

Men trur du faen ikke at dokker ringte, joda, 2daga etter så hørte æ fra bottn av bassenget at den Motorola satellitt telefonen min ringte fra bassengkanten. 
Vi som bor i nord må ha sånn satellitt telefon, Førr vi har ikkje sånn 3g å 4g. Vi har sånn GSM på fine daga over 5+.

Joda da ca kofferten funnet. I oslo. .. å ned kom han... eller det vil si hvertfall halvparten av han. Så der sto æ med 1sandal og en knust koffert.

Æ har tatt fly mange gang, å alle gangan så har æ stått å sett ut vinduet på dem som laste flyet, får dæm dårlig betalt eller e det sånn at dokker bevisst søke folk med seriøse aggresjons problema? Førr æ har sett mye sterke sinte folk, som kaste ting, æ har en kompis som blir så sur når han skrur på toyotan sin at at drefse verktøy å hjul faen avgårde. Men aldri har æ sett folk som e så rå å kaste som di der losseran dokkers. Ka dokker skal med di der bagasjebilan? Dokker kan jo bare plassere guttan dokkers ved skranken å få dem til å drefse koffertan ut på flystripa å inn i flyet.. å æ trur han som kasta min koffert var ekstra sint å bomma på bagasjerommet til flyet. Så æ mistenke at en plass i Norge så flyr det altså en boing med en halv koffert å en sandal stikkanes ut fra flyskroget.

Så æ har lært. Neste gang så kler æ på mæ shortsen inni scooterdressen å sandalan inni skoan...

Men der værste e no kofferten. Æ hadde tjuvlånt han av kjerringa. Å ho e ikkje blid...

Så nu ligg æ nu her i hagen i teltet som nå franske turista va så dum å ta med til nordnorge i 5+..

Så om dokker kunne vært så grei å ordna ho mor en ny koffert så kanskje æ hadde fått kommet inn i huset igjen? Æ e djevelsk sulten å man blir rimelig dårlig i magen av å leve på bare måse i 6-7daga!!

Vennlig hilsen Mæ!"

Fikk svar

Norwegian har svart på Janssønns innlegg:

"Kjære Narve. D va veldi trasi å høre at trusa å flippfloppan dine ikkje kom sæ me samme fly som dæ da du kapitulerte fra vårres hærlie nordnorske sommer. Syns du gjorde helt rett i å kle dæ i scooterdressn når du reiste, sia du tross alt skulle tilbake til govære her oppe. 

Som losser på flyplassen får man ganske fort usedvanlie store å sterke arma, sia de tross alt må stå å lempe inn alle sommerdikkidarian som folk pakke me sæ (av personli erfaring, så kan de fort overstige 20kg da man pakke me sæ alle sommerklærne man har samla oppigjenna åran). Et parr sånne kofferta ila en dag så blir man ganske sterk. Faktisk så sterk at man ikke helt e klar over d sjøl. Men no skal d åsså sies at d kan også være en av de ikke så lettpakka koffertan som åsså har landa oppå din tjyvlånte koffert som har forårsaka skaden, og dessverre resultert i en manglanes flippflopp. Ka som faktisk e årsaken kan vi dessverre aldri få vite me 100% sikkerhet. 

Viss du har rapportert skaden til handlingagenten vårres på flyplassn så vil de henvise dæ til kordan du skal gå frem førr å erstatte madammen sin koffert. Æ må igjen beklage all tort å svie d her har påført dæ, men håpe at vi til tross førr d her får gleden av å ønske dæ velkommen om bord igjen en anna gang. Vennlig hilsen, Linda.
"