Vil fortsette å hjelpe

Etter at iTromsø tidligere denne uken skrev om arbeidet Kirkens Bymisjon gjør for romfolk i byen, har mange reagert med misnøye i kommentarfeltet på Facebook.

  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Tirsdag denne uken skrev iTromsø at Kirkens Bymisjon utvider tilbudet til byens romfolk, og nå gir dem mat to dager i uken. Det har vakt sterke reaksjoner hos folk i kommentarfeltene på Facebook.

Sterke reaksjoner

Flere av dem som har kommentert mener at bymisjonen ikke bør støtte romfolk, fordi de ikke er fra byen. Mange skriver også at de nå vil slutte å støtte Kirkens Bymisjon.

En facebookbruker kommenterer følgende på saken:

"Æ syns bymisjonen burde støtte byens folk! Når/hvis æ gir noen kroner til bm, så e det for at folk fra området skal kunne få litt varme og en matbit. Æ gir ikke penger til romfolket. No syns æ bymisjonen ikke e bymisjonen lenger..."

Én skriver:

"Da kommer ikke æ mer dit ..."

En annen igjen skriver:

"E blitt så hipt å gi...vi vil jo gjerne gi omså til hvemsomhelst ifra hvorsomhelst...samma det bare vi får øset ut og gitt bort..."

Hjelper der det trengs

Nå svarer daglig leder i Kirkens Bymisjon Ann Karin Sogge på kritikken.

– Hvis folk vil slutte å støtte vårt arbeid fordi vi viser medmenneskelighet og omsorg, så er det veldig trist. Men det må vi akseptere, sier Sogge.

Les også: Liten støtte til romfolket

Hun sier at Kirkens Bymisjon hjelper alle som ber om det:

– Vi kan ikke velge hvem det er som trenger hjelp.

Gjør Tromsø bedre

Sogge mener det er feil å si at romfolk ikke er Tromsøfolk, og dermed ikke har krav på hjelp fra bymisjonen.

– Hvem bestemmer når man er verdig hjelp? Må man for eksempel ha bodd en viss tid i byen før man får lov til å be om hjelp, sier hun.

Sogge sier at de som sitter på gata gjør det fordi de må, ikke fordi de vil plage folk.

Les også: Tar veldedighetstrend til nye høyder

Hun mener at den jobben bymisjonen gjør er bra for byen.

– Jeg tror det lille vi gjør tross alt er med på å gjøre Tromsø til en mer anstendig by, sier Sogge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter