Jens Johan Hjort starter kronerulling for Chuks

Ordfører Jens Johan Hjort ønsker en pengegave til Chuks kamp i bursdagsgave. - Jeg blir så glad for å høre dette og for hans støtte, sier Chuks til iTromsø.

TILBAKE: Her er Chuks tilbake i nord.   Foto: Tom Benjaminsen

TAR KAMPEN SAMMEN: Skjervøy-spiller Chucksonyedikachi «Chuks» Agbakwue og forloveden Hanne-Marit Johnsen (41) tar kampen sammen.  Foto: Ronald Johansen

KRONERULLING: Ordfører Jens Johan Hjort ønsker seg støtte til Chuks sak i bursdagsgave.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort har nylig fyllt 51 år og viser sin takknemlighet i et innlegg på Facebook.

"Tusen takk for at dere tar der tid til å skrive til ordfører'n/vennen deres midt på sommeren. Det gjør meg virkelig rørt!" skriver Hjort i et lengre innlegg lørdag formiddag.

Chuks: - Hjort er fantastisk

Han fortsetter innlegget med å ønske seg pengegaver til Skjervøy-spilleren Chuks, som står i fare for å bli sendt ut av landet.

- Dette er veldig gode nyheter. Det er veldig hyggelig av han å tenke på meg og min situasjon. Han er en fantastisk person, sier Chuks til iTromsø.

Han hadde ikke fått med seg Hjorts kronerulling før iTromsø slo på tråden.

- Jeg blir så glad for å høre dette og for hans støtte. Det er derfor jeg er her i Norge, fordi jeg elsker landet og folkene her.

Chucksonyedikachi «Chuks» Agbakwue, fotballspilleren fra Skjervøy, ble tidligere i sommer hentet av politiet for å bli sendt ut av landet.

LES MER: – Jeg vil ikke dra fra familien min

Vil gi en stor takk

Han vil sende en stor takk til alle som er engasjert i hans sak.

- Jeg vil si takk til ordføreren og takk til alle. Folk i Tromsø er gode folk og jeg er så glad for å være her og for å være en del av dette samfunnet. Jeg er så glad for kjærligheten alle viser. Hvis alle politikere hadde vært som ordføreren i Tromsø ville Norge vært et enda bedre land. Han forstår hvordan det er å være utlending i et nytt land, forteller Chuks, som har bodd i Norge i fire år.

Når iTromsø snakker med han lørdag formiddag, har han nettopp vært på fotballtrening.

- Jeg nyter sommeren og hver dag så godt jeg kan. Jeg er sammen med min familie, min kjæreste, min sønn og mine venner. Når jeg er positiv klarer jeg å glemme litt av mine problemer og frustrasjoner, sier Chuks, som har barna Emmanuel (2) og Oliver (9).

LES MER: Chuks lagkamerater fortviler

"Chuks. Dere husker ham"

I Facebook-innlegget trekker Hjort paralleller til da han samlet inn penger til asylbarnet Yalda.

"Chuks. Dere husker ham; Skjervøyspilleren som har en sønn på 2 år, en kjæreste og en stesønn, og en hel fotballfamilie i Troms som slo ring om ham da han ble deportert til Oslo for en tid tilbake. Mannen som heller kjøper en bursdagsgave til en lagkamerat enn mat til seg selv. Mannen som fikk et helt fotballag med voksne mannfolk til å gråte da han plutselig ikke var der på treningen på mandag." skriver Hjort.

LES OGSÅ: «Chuks» ble årets æresruss

"Chuks er vår"

Videre i innlegget kommer det fram at Chuks får saken sin vurdert av et advokatfirma.

"Det koster penger. Penger Chuks ikke har. Men han har oss! " fortsetter Hjort.

Mot slutten av innlegget oppfordrer Hjort til å skrive  "Chuks er vår" i kommentarfeltet for å støtte kronerullingen med 100 kroner.

Hjort, som for tiden er på ferie, skriver at han vil opprette en bankkonto i Chuks navn når han kommer hjem.

På kun få minutter har Facebook-innlegget får flere likerklikk og kommentarer.

I en kommentar på sitt eget innlegg, skriver Jens Johan Hjort at det i løpet av den første timen er samlet inn nesten 4000 kroner.

- Tror sjansene mine er små

Få dager etter at han ble hentet av politiet, kom Chuks tilbake i Tromsø og ble møtt av mange lagkamerater på Tromsø lufthavn.

Det er sendt en omgjøringsbegjæring til Utlendingsnemnda (UNE) og Chuks sak er ennå ikke ferdig behandlet.

- Helt ærlig vet jeg ikke hva som skjer i min sak. Jeg vil bare prøve å være positiv og jeg smiler hver dag og nyter sommeren. Jeg tror mine sjanser for å få bli i Norge er små, men jeg må bare leve hver dag som før, sier Chuks.

Da saken om Chuks ble kjent, skapte det sterke reaksjoner i sosiale medier.

Fornøyd ordfører

Når iTromsø kommer i kontakt med Jens Johan Hjort lørdag ettermiddag, sier han at han er fornøyd med responsen han har fått på innlegget.

- Jeg er på ferie, så jeg har ikke vært på Facebook de siste timene. Men sist jeg så hadde over 40 personer meldt at de ville støtte saken, og det er sikkert kommet flere til i ettertid, sier han.

- Jeg syns det er veldig hyggelig å se hvor lett det er å engasjere folk i en god sak. Det er tydelig at folk har lyst til å bidra, sier Hjort.

Han mener engasjementet blant tromsøfolk i denne saken, og i Yalda-saken, er god reklame for Tromsø.

Samtidig mener Hjort at det er viktig å tenke nøkternt på hvilke muligheter det er for å nå frem og endre utvisningsvedtaket.

- Denne saken er vanskelig. Men hvis utvisningsvedtakt blir stående, er det viktig at Chuks er i en posisjon hvor han kan søke om familiegjenforening så snart som mulig. Da vil han også ha bruk for pengestøtten, sier Hjort.

Like etter klokken 14 lørdag ettermiddag har 112 personer meldt sin støtte til Chuks. Det betyr 11.200 kroner til Skjervøy-spillerens sak.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter