Kunstmuseet trekker publikum

Nordnorsk Kunstmuseum opplevde i 2014 et rekordår når det gjelder publikumsoppslutning, og trenden fortsetter i år.
nyheter

SJØGATA: Kunstmuseets halvårstall viser bare en minimal forskjell mellom besøket i rekordåret 2014 og i år.

– Til utgangen av juni hadde vi i år 13.291 besøkende på våre utstillinger i Tromsø. Det tilsvarende tall for fjoråret var 13.365, opplyser Bodil Kjelstrup, administrativ leder for Nordnorsk Kunstmuseum.

Anna fokus

– Dette er tall vi kan si oss meget godt fornøyd med, og det er viktig å merke seg at dette skjer i e periode hvor vi har hatt viktig aktivitet utenfor våre utstillingslokaler i Tromsø med visning av vår Balke-utstilling på National Gallery i London og åpning av vår filial Kunsthall Svalbard i Longyearbyen. Det har nødvendigvis også ført til at vi mer enn vanlig har hatt fokus andre steder enn i Tromsø, sier Kjelstrup.

Og nettopp den store utstillinga med verk av Peder Balke, er en vesentlig grunn til at flere enn noen gang besøkte Nordnorsk Kunstmuseum i fjor. Utstillinga åpna i midten av juni og ble vist utover høsten. Senere ble den gjenåpna i London hvor mer enn 220.000 mennesker så den, og ble dermed den best besøkte utstillinga med en norsk kunstner i London noen gang.

Etter stor internasjonal suksess i London kan Peder Balkes verk igjen oppleves i Nordnorsk Kunstmuseum. Ti av Balkes malerier har fått sitt eget kabinett i Nordnorsk Kunstmuseums faste samling.

God sommer

– I perioden fra Balkeutstillinga åpna 14. juni og fram til 20. juli i fjor hadde vi 3.966 besøkende. Men årets tall er også gode. I perioden 13. juni–19. juli har vi hatt 3.211 besøkende på våre sommerutstillinger, opplyser Bodil Kjelstrup.

– Vi får også svært gode tilbakemeldinger fra de mange turistene som besøker oss, ikke minst fra de utenlandske som uttrykker positiv overraskelse over hva både Nordnorsk Kunstmuseum og Tromsø har å by på, legger hun til.

Kunstmuseet viser i år to sommerutstillinger. Den ene har tittelen «Inexhaustible Beauty – Uendelig skjønnhet» og viser 24 verker av 21 kunstnere fra samlinga til SpareBank 1 Nord-Norges kunststiftelse. Den andre, «Kunstsamleren», viser utvalgte verk fra Viggo Hagstrøms samling, erverva av Nordnorsk Kunstmuseum som testamentarisk gave.