Nå har Snapchat fått et Tromsø-filter

Perfekt for Tromsø-patriotiske Snapchat-brukere.

Slik ser det nye Snapchat-filteret ut. 

Slik ser det nye Snapchat-filteret ut. 

Slik ser filteret for fjellheisen ut.  Foto: Privat

nyheter

Fra tid til annen legger bildedelingstjenesten Snapchat på muligheten for spesielle filtre til bildene man tar, og tirsdag ettermiddag er det altså mulig å legge på eget Tromsø-filter. Filteret består av en illustrasjon av en av byens stoltheter, Ishavskatedralen, samt ordet «Tromsø» i gjennomfarget skrift i ulike nyanser av blå og oransje.

Emilie Marie Lauritzen (18) er en av mange aktive Snapchat-brukere som har oppdaget det nye filteret.

- Jeg synes det er veldig artig å bli satt på kartet sånn som dette. Man har jo sett de gangene det skjer ting sørpå – da kommer det gjerne et filter ganske fort. Derfor er det ekstra artig at vi nå får et eget filter vi kan bruke, sier Lauritzen.

LES OGSÅ: Snapchat for dummies

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med noen i Snapchat, og den eksakte årsaken til at filteret kommer akkurat nå, samt hvor lenge det vil være mulig å bruke, er ukjent.

- Det er vanskelig å gjette på, men det er vel en oppdatering som har kommet i anledning midnattsola, kanskje. Det er mulig det har sammenheng med at det er mange turister her nå, sier Lauritzen.

Det eksisterer også et filter som dukker opp når man er i nærheten av fjellheisen, samt et annet i universitetsområdet.

Er du venn med iTromsø på Snapchat? Legg oss til  med brukernavnet «itromso» og send oss ditt fineste bilde med Tromsø-filter!