Her kommer det ny sykkelbro

Universitetet binder sammen nye Breivang med resten av universitetsområdet.

I GANG: Her bygges det ny sykkelbro over Tverrforbindelsen.   Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Erland Loso, bygg– og eiendomsdirektør ved Universitetet i Tromsø, håper at man kan ferdigstille en ny gang- og sykkelbro over Tverrforbindelsen innen 1. november.

– Det er en del av renoveringen av den gamle husmorskolen. I og med at vi ikke har lagt opp til flere parkeringsplasser ved Breivang, trengte vi en forbindelse til campus og universitetsområdet, sier Loso.

Letter på trykket

Den nye sykkelbroen skal gå fra Breivangvegen, rett ovenfor Borgtun skole, og over Tverrforbindelsen i retning Vitensenteret.

– Vi bygger en forbindelse i rett linje fra Breivang mot sykehuset. Det kommer en ny sykkelvei på andre siden slik at man skal slippe å sykle ned på den gamle sykkelveien (langs Erling Kjeldsens vei red.anm.), og opp til avkjørselen, forklarer Loso.

Han sier at denne forbindelsen var helt nødvendig for at det nye universitetsområdet på Breivang skulle gå opp, samferdselsmessig.

– Dette letter på den trafikale situasjonen for syklister i området. Både folk på universitetet og mange andre vil ha nytte av denne nye aksen vi nå bygger, sier han.

Håper på bidrag

Arbeidet på den nye brua kom i gang rett før fellesferien, og det er Hakk Entreprenør fra Alta som vant anbudsrunden. Loso kan fortelle at prislappen kommer på rundt 11, 3 millioner kroner.

– Det blir en relativt enkel bru, men det koster uansett, sånn er det bare. Det er jo et ganske omfattende løft for oss å ta, men vi velger å gjøre det uansett.

Nå håper han at universitetet vil få hjelp til den endelige finansieringa av brua.

– Vi håper vi kan få med flere på å bidra, og vi har nevnt det for fylkeskommunen med tanke på deres samferdselsmidler. Det er jo egentlig ikke vår jobb å bygge gang- og sykkelbroer, men her var det nødvendig.