Rodde inn til egen vielse

Hilde Hansen og Irene Brustad giftet seg utendørs på landstedet på Vannøya. De kom inn til vielsen i en robåt, med støvler på.
nyheter

– Vi bor i Trondheim, men jeg kommer fra Tromsø. Vi snakket om hvordan vi ønsket å gjøre det med bryllupet, og bestemte oss for å dra nordover. Der er det tre staute mennesker - min mor, min far og min tante, som har et landssted på Vannøya, forteller Hilde Hansen.

Hun og kona Irene Brustad fikk gjestene innlosjert i både naust, telt og campingvogn, og sov selv i naboenes grillstue.

– I forkant betalte vi flybilleten til vigsler Sissel Nordnes, slik at hun kom ned til Trondheim. Hun kom ned for en helg, og vi fikk planlagt hvordan vi ønsket vielsen. Det var hun som foreslo at vi skulle komme inn til vielsen i en trebåt, forteller Hansen.

LES MER: Flere tar bryllupet ut i det fri

Viet på brygga

Det var Hansens far som rodde brudeparet inn til dit de skulle ha festen, i en gammel robåt som i sin tid ble kjøpt for 10 kroner og 50 øre av en 8 år gammel gutt.

– Vi drakk litt vin på veien, og rodde inn til land til lyden av «Air» av Bach. Søskenbarna mine tok imot oss, og så var det ut av støvlene og inn i penskoene, forteller hun.

Paret satte seg på bryggekanten, og derfra ble det framført både sang og dikt.

LES OGSÅ: Dette er byens festlokaler

– Familien min hadde nok helst sett at vi hadde et kirkelig bryllup, så for å imøtekomme dem litt leste jeg en omredigert bønn av Frans av Assisi. Den begynner med «Å Herre!», men i stedet sa jeg «Å, Irene!».

Paret ble siden viet på brygga, mens gjestene sto i fjæra.

– Jeg har fått tilbakemelding fra folk som var i bryllupet at de ikke vanligvis peleir å gråte i bryllup, men at de gjorde det da. Omgivelsene ble en veldig fin ramme rundt bryllupet, og særlig det at vi kom inn til vielsen i robåten, mener Hansen.

Paret hadde et sterkt ønske om å vies på landsstedet, og Hansen synes det er fantastisk at man kan ha bryllupet sitt omtrent hvor som helst.

– Det er flott at man ikke er bundet til å være inne i ei kirke, mener hun.

LES OGSÅ: Færre gifter seg og færre blir skilt

– Anbefales på det sterkeste

Kristin Røymo (Ap) giftet seg i sommer, med sin partner Maria Eidesen, i fjæra nedenfor huset sitt i Ersfjorden tidligere denne måneden. For dem var det ikke noe annet alternativ.

– Det var bare ett sted for oss, sier Røymo, som forteller at hun har lagt merke til flere som har hatt en lignende vielse i etterkant.

– En studiekamerat valgte å gjøre det samme på samme dato som oss. Vi er riktignok ganske værutsatt her oppe i nord, men jeg tror ikke det gjør noe om været ikke er helt topp. Det er det vi er vant med og er derfor forberedt om det ikke blir helt optimalt, sier den nygifte politikeren som alltid har hatt en drøm om å gifte seg ut i naturen.

– Det er absolutt å anbefale for alle. Det er kanskje den sterkeste dagen man har som voksent menneske. Om man vurderer det, så gjør det.

LES OGSÅ: Gir ro til stressede bruder