Satser med produsenthjelp

Folkegruppa Durmål har endelig fått ut fingeren og satser sterkt på konserter og utgivelser. Dette med god hjelp fra Tore Bruvoll.

Produsenthjelp: Eline Hellerud Åsbakk og resten av medlemmene i Durmål får produsenthjelp av Tore Bruvoll. Foto: Kent-Einar Myreng 

nyheter

Det tromsøbaserte folkepopbandet Durmål spiller til uken på Kalottspel i Målselv. Med det markerer de startskuddet på en innholdsrik høst.

– Vi har fått Tore Bruvoll som produsent. Det er gull verdt for oss, sier frontfigur Eline Hellerud Åsbakk til iTromsø.

Twitret om bandet

Bandet gjorde sin første opptreden i 2011. Siden da har det ikke akkurat sprudlet med aktivitet. Mye fordi musikerne har andre prosjekter.

– Jeg går også på skole i Danmark, men vi får faktisk møttes oftere enn man skulle tro, sier Åsbakk.

Nå skal bandet i studio, etter å ha spilt konsert på Kalottspel, hvor Tore Bruvoll (Hekla Stålstrenga) skal produsere låtene for dem.

– Han så oss under en konsert på Rådstua. Når vi så han twitret om oss skjønte vi at han var interessert, sier perkusjonist Jonas Karlsen, som er kjent fra The Band Called Oh!

Les også: Trenger barnevakt under konsertene

Friske ører

Og det kan virke som at det var akkurat det som skulle til for å sette fart på Durmål. De siste dagene har nemlig gruppen sitt på øvingsrommet med Bruvoll for å finne ut hvordan man løser musikalske floker.

– Det er tøft med band som skriver egne ting og samtidig er jeg en sucker for akustisk musikk, sier Bruvoll.

– Når man har holdt på med låter lenge kan man fort gå seg fast i ideer man har hadde på en øving på lenge siden. Det er veldig greit å komme med friske ører inn og mene noe om det. Det kan være omstridte meninger, men begge parter vil jo få det til å låte best mulig, sier Bruvoll.

– Kom dere på veien

Bandet ga ut en EP like før jul i 2014, men skal man tro bandet vil neste utgivelse høres annerledes ut, takket være Bruvoll.

– Det har skjedd store forandringer til det positive etter at Tore kom, sier bassist Christo Stangness.

– Det er ikke bare friske ører, men det er en person som også har utrolig mye kunnskap mellom ørene, sier Åsbakk.

Så gjenstår det å se hvor langt bandet kan nå med sin folkpop. Bruvolls aller beste råd er i alle fall tydelig.

– Det handler i bunn og grunn om å komme seg ut å spille der folk er. Da hører folk om det og det vil bygge på seg. Durmål har stort potensial.